iltasyazilim
FD Üye
Konut Yapımı Tulumba Tatlısı Nasıl Yapılır
Tulumba Tatlısı Tarifi
Malzemeler
2,5 su b un
2 su b su
1 çorba k toz şeker
1 çorba k tereyağı
1 çorba k irmik
1 çorba k nişasta
1 fiske tuz
3 yumurta
Şerbet:
3,5 su b toz şeker
3 su b su
1 dilim limon
Yapılışı:
Şerbeti hazırlayın,soğumaya bırakın
Suyu,şekeri,tereyağı ve tuzu bir tencereye alıp kaynatın
25 su bardağı unu eleyip,kaynayan suya ek edinpişirin
Ocaktan alıp ılımaya bırakın
Ilıyan hamura yumurtaları teker teker kırıp yedirin
Nişasta ve irmiğide ek edip,her tarafta yoğurun
Bir tencereye çokça yağ koyun
Hamuru sıkma tormasına koyunSoğuk yağa sıkınSıkma işlemi bittikten sonradan ocağın altını açıp,kızarmaya bırakın
Yağdan çıkardığınız tatlıları hemencecik şuruba atın
12 dakika şurupta tutun daha sonra kevgirle bir barbar alın
Kalan hamurlarınızı kızartmak için yağın ılımasını bekleyin ve tüm bu işlemi onlara da uygulayın *
Tulumba Tatlısı Tarifi
Malzemeler
2,5 su b un
2 su b su
1 çorba k toz şeker
1 çorba k tereyağı
1 çorba k irmik
1 çorba k nişasta
1 fiske tuz
3 yumurta
Şerbet:
3,5 su b toz şeker
3 su b su
1 dilim limon
Yapılışı:
Şerbeti hazırlayın,soğumaya bırakın
Suyu,şekeri,tereyağı ve tuzu bir tencereye alıp kaynatın
25 su bardağı unu eleyip,kaynayan suya ek edinpişirin
Ocaktan alıp ılımaya bırakın
Ilıyan hamura yumurtaları teker teker kırıp yedirin
Nişasta ve irmiğide ek edip,her tarafta yoğurun
Bir tencereye çokça yağ koyun
Hamuru sıkma tormasına koyunSoğuk yağa sıkınSıkma işlemi bittikten sonradan ocağın altını açıp,kızarmaya bırakın
Yağdan çıkardığınız tatlıları hemencecik şuruba atın
12 dakika şurupta tutun daha sonra kevgirle bir barbar alın
Kalan hamurlarınızı kızartmak için yağın ılımasını bekleyin ve tüm bu işlemi onlara da uygulayın *