Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Ev Yapımı Un Tarhanası

Ev Yapımı Un Tarhanası

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Ev Yapımı Un Tarhanası Tarifi İçin Malzemeler

*8 kilo yağlı yoğurt (açık süt alıp mayaladım onu da bir gün sonra bez torbaya boşaltıp süzdürdüm)
*5 kilo domates
* 1 kilo kapya biber
* 1 kilo acı biber
*7 yumurta
*2 demet maydanoz
* 1 demet taze nane
* 1 kilo nohut
* 1 kilo yeşil mercimek
*Tuz
* 4 kilo un
*4 büyük baş sarımsak

Ev Yapımı Un Tarhanası Tarifi Yapılışı Ön hazırlıkla başlayalım Domateslerin kabuğunu soyun, nohut, mercimek ayrı ayrı haşlanır Büyükçe bir leğene domatesleri rondodan geçirip boşaltın Ardından kırmızı biberi, acı biberi, haşlanan nohudu, mercimeği, naneyi, maydonuzu, soyulmuş sarısağı hepsi rondodan geçirilecek Aşağıda resimledim Sonra üzerine yumurtaları, yoğurdu, tuzu, unu ekleyip elimizle yoğuruyoruz ve tam bir hafta ara ara karıştırıp mayalandırıyoruz Bir hafta sonra temiz bir bezin üzerine kaşık kaşık döküp güneşde kurutuyoruz ve elimizle ufalıyoruz Tamamen ezip ufalayınca elekten geçirip evde kurutuyoruz Kış için hazır daha sonra çorba olarak yapıp paylaşacağım inşallah, afiyet olsun
Kolay gelsin, ben baya uğraştım ama değdi Şifa kaynağı tarhananız hazır, tabiki anneciğiminde yardımıyla Eline sağlık annem

Similar threads

Ev Yapımı Acısız Balıkesir Tarhanası Tarifi İçin Malzemeler *2 su bardağı haşlanmış nohut *yarım kilo domates *300 400 gram yeşil biber *1,5 kilo un *yarım kilo yağlı yoğurt *nane Ev Yapımı Acısız Balıkesir Tarhanası Tarifi Yapılışı Domates ve biberi küçük küçük doğrayıp ocağa alıyoruz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
84
Ev Yapımı Un Tarhanası Nasıl Yapılır Un Tarhanası Tarifi, Resimli Kış için hazırlayabileceğiniz en güzel alternatiflerden biri de ev yapımı tarhanadır Kışın sıcak sıcak bir tarhana çorbası içmek için bu tarifi yapmanız tatmin edici: Malzemeler Tarhana otu Tuz Aldığı değin un 3...
Cevaplar
0
Görüntüleme
112
Kışlık Ev Tarhanası Tarifi İçin Malzemeler *5*kilo yoğurt *1 kase kuru nohut *1 kase aşurelik buğday *1 çay bardağı tuz *1 çay bardağı toz şeker *1 kase geçen senenin toz tarhanası *10 kilo un *2 kilo domates *2 kilo kırmızı biber *1 kilo yeşil biber *2 kilo kuru soğan *56 baş...
Cevaplar
0
Görüntüleme
55
Ev Tarhanası Yapımı Tarifi İçin Malzemeler *1 kilo süzme yoğurt *1 kilo domates *Yarım kilo kırmızı biber *Yarım kilodan biraz daha az tatlı yeşil biber *1 kilo kuru soğan *Yarım demet maydanoz *Yarım demet taze nane *1 yemek kaşığı tuz *4 kilo un *1 çay bardağı su Ev Tarhanası...
Cevaplar
0
Görüntüleme
51
Ev Tarhanası Tarifi İçin Malzemeler *2, 5 kilo kırmızı biber *5 adet domates *1 kilo soğan *1 demet maydanoz *Yarım kilo haşlanmış nohut *750 gr süzme yoğurt *45 kg un (Miktara göre değişken) *Tuz Ev Tarhanası Tarifi Yapılışı Biberi, domatesi ve soğanı büyükçe 23 parçaya bölüp bir...
Cevaplar
0
Görüntüleme
92
858,498Konular
982,062Mesajlar
30,047Kullanıcılar
BreeemmmmSon üye
Üst Alt