iltasyazilim
FD Üye
Ev Yapımı Wasa Çıtır Ekmek ( Diyete Uygun ) Tarifi İçin Malzemeler
*14 su bardağı chia tohumu
*14 su bardağı keten tohumu
*14 su bardağı susam veya susam çörekotu karışımı
*14 su bardağı ayçekirdeği içi
*13 su bardağı yulaf
*1 su bardağı tam buğday unu
*½ çay kaşığı tuz
*14 gram 1 yemek kaşığı tereyağı (veya 1 yk zeytinyağı
*150 ml (1su bardağından 1 parmak eksik) su
Ev Yapımı Wasa Çıtır Ekmek ( Diyete Uygun ) Tarifi Yapılışı Önce kuru malzemeleri bir kasede karıştırıyoruz Sonra yağı ve suyu ekleyerek bir çatal yardımı ile karıştırıyoruz veya elimizle yoğuruyoruz Ütüne streç film çekerek yarım saat buz dolabında dinlendiriyoruz Dinlendikten sonra hamurumuzu fırın tepsisine göre kestiğimiz pişirme kağıdı üzerinde unlayarak bir merdane yardımıyla incecik açıyoruz ve istediğimiz şekilde ve büyüklükte dilimliyoruz Ekmeğimizi önceden ısıtılmış 150ºC fırında 50dk kuruyana kadar pişiriyoruz Pişme süresi fırın ve hamurun kalınlığına göre değişebilir Piştikten sonra iyice kuruması için tel ızgaranın üstünde soğuttum
Afiyet Olsun
*
*14 su bardağı chia tohumu
*14 su bardağı keten tohumu
*14 su bardağı susam veya susam çörekotu karışımı
*14 su bardağı ayçekirdeği içi
*13 su bardağı yulaf
*1 su bardağı tam buğday unu
*½ çay kaşığı tuz
*14 gram 1 yemek kaşığı tereyağı (veya 1 yk zeytinyağı
*150 ml (1su bardağından 1 parmak eksik) su
Ev Yapımı Wasa Çıtır Ekmek ( Diyete Uygun ) Tarifi Yapılışı Önce kuru malzemeleri bir kasede karıştırıyoruz Sonra yağı ve suyu ekleyerek bir çatal yardımı ile karıştırıyoruz veya elimizle yoğuruyoruz Ütüne streç film çekerek yarım saat buz dolabında dinlendiriyoruz Dinlendikten sonra hamurumuzu fırın tepsisine göre kestiğimiz pişirme kağıdı üzerinde unlayarak bir merdane yardımıyla incecik açıyoruz ve istediğimiz şekilde ve büyüklükte dilimliyoruz Ekmeğimizi önceden ısıtılmış 150ºC fırında 50dk kuruyana kadar pişiriyoruz Pişme süresi fırın ve hamurun kalınlığına göre değişebilir Piştikten sonra iyice kuruması için tel ızgaranın üstünde soğuttum
Afiyet Olsun
*