iltasyazilim
FD Üye
1 litre günlük süt
2 yemek kaşığı yoğurt
Hazırlanışı
Pastörize günlük süt kullanırsanız sütü ılık kıvamda ısıtın Organik çiğ süt kullanacaksanız sütü önce kaynatın Soğuduğunda ılık kıvama gelince kullanın Yoğurt mayalamak için kapaklı cam bir kase veya kavanoz kullanın
Sütü mama ılıklığında ısıtın İçinden 1 kepçe kadarını bir kaseye alıp 2 kaşık yoğurtla karıştırın ve bu karışımı ılık süte ilave edip yavaşça bir kez kaşığı sütün içinde dolaştırıp kavanozun ağzını kapatın Dışını mutfak bezi ile sarıp bir köşeye bırakın ve üzerini bir havlu ile örtüp 810 saat kadar mayalanmaya bırakın
Örtüleri açıp yoğurdu buzdolabına koyup 24 saat dokunmayın ki tam olarak kıvamını alsın Sonrasında afiyetle yiyebilirsiniz Bu yoğurttan tekrar süt mayalamak için 2 kaşık kadar ayırın ve yoğurt yapmaya devam etmek için her seferinde mayalık yoğurdunuzu ayırmayı unutmayın
2 yemek kaşığı yoğurt
Hazırlanışı
Pastörize günlük süt kullanırsanız sütü ılık kıvamda ısıtın Organik çiğ süt kullanacaksanız sütü önce kaynatın Soğuduğunda ılık kıvama gelince kullanın Yoğurt mayalamak için kapaklı cam bir kase veya kavanoz kullanın
Sütü mama ılıklığında ısıtın İçinden 1 kepçe kadarını bir kaseye alıp 2 kaşık yoğurtla karıştırın ve bu karışımı ılık süte ilave edip yavaşça bir kez kaşığı sütün içinde dolaştırıp kavanozun ağzını kapatın Dışını mutfak bezi ile sarıp bir köşeye bırakın ve üzerini bir havlu ile örtüp 810 saat kadar mayalanmaya bırakın
Örtüleri açıp yoğurdu buzdolabına koyup 24 saat dokunmayın ki tam olarak kıvamını alsın Sonrasında afiyetle yiyebilirsiniz Bu yoğurttan tekrar süt mayalamak için 2 kaşık kadar ayırın ve yoğurt yapmaya devam etmek için her seferinde mayalık yoğurdunuzu ayırmayı unutmayın