iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler;
Tutmayan yoğurt
Hazırlanışı; HALK AĞZIYLA
Hamile kaldığımdan beri her hafta yoğurt mayalıyorum Geçen gün işyerinde yediğim yemekten dolayı gıda zehirlenmesi olup doktora gittiğimde, ev yoğurdun varsa sana ilaç yazmayacağım, ondan ayran yapıp içersen çok çabuk iyileşirsin dediğinden beri, ne kadar mühim olduğunu öğrendim Çünkü en fazla prebiyotik ev yoğurdun da mevcutmuş hanımlar
Dediğim gibi her hafta taş gibi enfes yoğurtlar yaparken, bu defa havaların soğuduğunu unutarak fırını ısıtmadan mayalı sütümü koymuşum içine
45 saat sonra fırını açınca ne göreyim, hala süt kıvamında benim kase kase yoğurtlar Yaşadığım şoku anlatamam O kadar sütün ziyan olduğuna mı üzüleyim, yoğurtsuz kaldığıma mı
Bozulmasın diye buzdolabına koyup, sabah ola hayrola diyerek uyudum ama rüyamda bile acaba peynir mi yapsam diye düşünerek
Hala süt kıvamındaki yoğurdumu fırının içine yerleştirerek 75 dereceye ayarladım Bu arada kapların üzeri açık olacak bu çok önemli
75 derecelik fırında 1 saat tutup, fırını kapattım Fırın kapağını aralayarak soğumasını bekledim
Ardından yine kapların ağzı açık olarak buzdolabına koydum
Birkaç saat sonra taş gibi, leziz yoğurtlarım bana gülümsüyordu Mutluluğumu anlatamam
Tutmayan yoğurtları ziyan etmek yok
Afiyet Olsun
Tutmayan yoğurt
Hazırlanışı; HALK AĞZIYLA
Hamile kaldığımdan beri her hafta yoğurt mayalıyorum Geçen gün işyerinde yediğim yemekten dolayı gıda zehirlenmesi olup doktora gittiğimde, ev yoğurdun varsa sana ilaç yazmayacağım, ondan ayran yapıp içersen çok çabuk iyileşirsin dediğinden beri, ne kadar mühim olduğunu öğrendim Çünkü en fazla prebiyotik ev yoğurdun da mevcutmuş hanımlar
Dediğim gibi her hafta taş gibi enfes yoğurtlar yaparken, bu defa havaların soğuduğunu unutarak fırını ısıtmadan mayalı sütümü koymuşum içine
45 saat sonra fırını açınca ne göreyim, hala süt kıvamında benim kase kase yoğurtlar Yaşadığım şoku anlatamam O kadar sütün ziyan olduğuna mı üzüleyim, yoğurtsuz kaldığıma mı
Bozulmasın diye buzdolabına koyup, sabah ola hayrola diyerek uyudum ama rüyamda bile acaba peynir mi yapsam diye düşünerek
Hala süt kıvamındaki yoğurdumu fırının içine yerleştirerek 75 dereceye ayarladım Bu arada kapların üzeri açık olacak bu çok önemli
75 derecelik fırında 1 saat tutup, fırını kapattım Fırın kapağını aralayarak soğumasını bekledim
Ardından yine kapların ağzı açık olarak buzdolabına koydum
Birkaç saat sonra taş gibi, leziz yoğurtlarım bana gülümsüyordu Mutluluğumu anlatamam
Tutmayan yoğurtları ziyan etmek yok
Afiyet Olsun