Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Ev Yoğurdu Tutmazsa Ne Yaparız

Ev Yoğurdu Tutmazsa Ne Yaparız

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Malzemeler;
Tutmayan yoğurt

Hazırlanışı; HALK AĞZIYLA

Hamile kaldığımdan beri her hafta yoğurt mayalıyorum Geçen gün işyerinde yediğim yemekten dolayı gıda zehirlenmesi olup doktora gittiğimde, ev yoğurdun varsa sana ilaç yazmayacağım, ondan ayran yapıp içersen çok çabuk iyileşirsin dediğinden beri, ne kadar mühim olduğunu öğrendim Çünkü en fazla prebiyotik ev yoğurdun da mevcutmuş hanımlar

Dediğim gibi her hafta taş gibi enfes yoğurtlar yaparken, bu defa havaların soğuduğunu unutarak fırını ısıtmadan mayalı sütümü koymuşum içine

45 saat sonra fırını açınca ne göreyim, hala süt kıvamında benim kase kase yoğurtlar Yaşadığım şoku anlatamam O kadar sütün ziyan olduğuna mı üzüleyim, yoğurtsuz kaldığıma mı

Bozulmasın diye buzdolabına koyup, sabah ola hayrola diyerek uyudum ama rüyamda bile acaba peynir mi yapsam diye düşünerek

Hala süt kıvamındaki yoğurdumu fırının içine yerleştirerek 75 dereceye ayarladım Bu arada kapların üzeri açık olacak bu çok önemli

75 derecelik fırında 1 saat tutup, fırını kapattım Fırın kapağını aralayarak soğumasını bekledim
Ardından yine kapların ağzı açık olarak buzdolabına koydum

Birkaç saat sonra taş gibi, leziz yoğurtlarım bana gülümsüyordu Mutluluğumu anlatamam

Tutmayan yoğurtları ziyan etmek yok

Afiyet Olsun

858,496Konular
981,665Mesajlar
29,734Kullanıcılar
Üst Alt