Enfes tadı ve pratik prodüksiyonu ile kalabalık sofraların baş tacı olacak çarşaf böreği çay yahut yanında cacıkla birlikte üstün olacak bir lezzet. Hem kıvamı hem de pratik imalatıyla herkesin çok beğeneceği çarşaf böreğinin pratik imalatını sizlerle paylaşıyoruz. İşte pratik çarşaf böreği tanımı:
Akşam çayın yanında ya da sulu yemek canınız istemediği devirlerde ayranla birlikte doyurucu bir tanım arıyorsanız, çarşaf böreği tam size nazaran. Çarşaf böreği ismini prodüksiyonunun pratikliğinden alıyor. Sofra beziyle yapılan incecik yufkanın iç harçla buluşmasıyla pişirilen çarşaf böreği, mahsusen doyurucu olduğundan öğün alanına geçebiliyor. İç harcını dilediğiniz üzere yapabileceğiniz çarşaf böreğinin orjinali mantar ve ıspanakla yapılıyor. Gelgelelim herkesin çok sevemeyeceği için peynirli tanımını sizlerle paylaşıyoruz.
ÇARŞAF BÖREĞİNİN TANIMI:
GEREÇLER
1 su bardağı ılık süt
Yarım su bardağı ılık su
1,2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
10 gram yaş maya
2 çay kaşığı toz şeker
2 çay kaşığı tuz
3,5 - 4 su bardağı un
400 gram beyaz peynir
Yağlamak için;
50 gram eritilmiş tereyağı
1 çay bardağı ayçiçek yağı
Üzeri için;
Kalan yağ
1 adet yumurtanın sarısı
YAPILIŞI
Mayayı ve şekeri yarım ılık su ile birlikte kabın içerisinde karıştırarak eritin. Daha sonra süt, ayçiçek yağını ve tuzu ek edip unu eleyerek homojen bir kıvama getirin. Hamuru biraz dinlendirdikten sonra 8 adet eşit kesime bölün.
Her parçayı pasta tabağı büyüklüğünde açarak, üzerini tereyağı ve ayçiçeği yağı karışımıyla bolca yağlayıp, üst üste yerleştirin.
Parmaklarınızla hamuru ince ince açın ve hamurun uç kısmından biraz içe katlayıp, ufalanmış peynir yerleştirin. Rulo halinde sararak tepsinin orta kısmına yerleştirin.
30 dakika beklettikten sonra üzerine yumurtanın sarısını ve kalan yap karışımını sürün.
180 radde evvelce ısıtılmış fırında 35 dakika pişirin.
Sıcak sıcak servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun...