iltasyazilim
FD Üye
Evde Cezerye malzemeleri:
1 kilo iri havuç
2 su bardağı toz şeker
200 gr fındık
1 su bardağı hindistancevizi
Evde Cezerye Yapımı:
1 Havuçları ayrıntılarıyla yıkayıp soyun ve bol suda yumuşayıncaya değin haşlayın
2 Haşlanan havuçların suyunu süzün ve rendenin küçük tarafı ile renceleyin
3 Rendelediğiniz havuçları derin bir tencereye alıp üstüne 2 su bardağı şekeri ilave ederek tahta kaşıkla kavurun
4 Havuçlar suyunu salıp, şeker adamakıllı yok oluncaya kadar yüksek ateşte karıştırarak kavurun daha sonra havuçlar suyunu çekip en ince ayrıntısına kadar eriyene kadar orta ateşte kavurmaya devam edin
5 Fındıkları rondodan geçirip havuçların içine ekleyin ve 2 dakika daha kavurun
6 Hazırladığınız cezeryeyi geniş bir borcam veya porselen vahşi yayın Soğuyup koyulaşınca dilimleyin ve hindistancevizine bulayarak servis yapın
Sağlık Durumu olsun
*
1 kilo iri havuç
2 su bardağı toz şeker
200 gr fındık
1 su bardağı hindistancevizi
Evde Cezerye Yapımı:
1 Havuçları ayrıntılarıyla yıkayıp soyun ve bol suda yumuşayıncaya değin haşlayın
2 Haşlanan havuçların suyunu süzün ve rendenin küçük tarafı ile renceleyin
3 Rendelediğiniz havuçları derin bir tencereye alıp üstüne 2 su bardağı şekeri ilave ederek tahta kaşıkla kavurun
4 Havuçlar suyunu salıp, şeker adamakıllı yok oluncaya kadar yüksek ateşte karıştırarak kavurun daha sonra havuçlar suyunu çekip en ince ayrıntısına kadar eriyene kadar orta ateşte kavurmaya devam edin
5 Fındıkları rondodan geçirip havuçların içine ekleyin ve 2 dakika daha kavurun
6 Hazırladığınız cezeryeyi geniş bir borcam veya porselen vahşi yayın Soğuyup koyulaşınca dilimleyin ve hindistancevizine bulayarak servis yapın
Sağlık Durumu olsun
*