Et, burger ve mangalın yanına kusursuz lezzetler katan çubuk patates bir ihtilal niteliğinde. Şimdilerde sokak lezzetlerinin başında olan çubukta patatesi konutta de yapabilirsiniz. Üstelik fırın kullanarak yapacağınız çubukta patates, konutta koku da oluşturmayacak. Gelin birlikte meskende çubukta patates imalini öğrenelim...
Patates Türk mutfağında çok fazla kullanılan neredeyse birçok yemeğin içerisine dahil edilen hem lezzet açısından çok sevilen bir sebzedir. Patatesle hazırlanan mükemmel bir lezzetin tanımını sizlerin beğenisine sunuyoruz. Tadı adeta cips üzere fakat yemesi yumuşacık olan çubukta patates, dışarıda değerli fiyatlara satılıyor. Evde kendiniz de çarçabuk yapabilirsiniz. Sağlıklı olarak pişirilen bu patateslere en çok çocuklarınız bayılacak. Eklendiği her yemeğe lezzet katan patatesin bu halde kullanılanı daha evvel görmediğiniz çubukta patates nasıl yapılır? Ayrıntılar yazımızda.
ÇUBUKTA PATATES TANIMI
MATERYALLER
Ahşap bir şiş
Patates
Bıçak
Tuz
YAPILIŞI
1. Evre
Evvel patates ve çubuğu yıkayın.
2. Evre
Çubuğun ortasından patatesi geçirin.
3. Kademe
Bu biçimde olacak.
4. Basamak
Patatesin başını kesin.
5. Evre
Patatesi bu halde dilimleyin.
6. Etap
Daha sonra dilimleri yavaşça aralayın.
7. Etap
Metal bir fırın tepsisine koyun. İsteğe bağlı tuz, zeytinyağ, tereyağ ve baharat ekleyin.
8. Basamak
320 derece fırında 30 dk pişirin.
9. Basamak
İşte bu kadar!
Afiyet olsun...