Yazın lezzetlenen ve tadına doyum olmayan domatesleri kış aylarında da yemek için ya da yemeklerde salça noktasına kullanmak için domates konservesi yapmanın tam devri. Imalatı kolay olan lakin püf noktalarına dikkat edilmesi gereken domates konservesinin mesken prodüksiyonu tanımını sizlerle paylaşıyoruz.
Yemeklerin vazgeçilmezi olan domatesin yararları saymakla bitmez. Güçlü bir antioksidan özelliğine sahip domates konservesini yalnızca köyde yaşayan hatunlar değil kentte yaşayan bayanlarda artık yapıyor.Kışın da domates yemek isteyenler için en sağlıklı ve pratik prosedür konserveler. Tüm yıl afiyetle tüketebileceğiniz nefis mi nefis domates konservesi tarifimizle önünüzdeyiz.Siz de meskende kendi ellerinizle domates konservesi yapmak istiyorsanız kesinlikle bu tanımı denemelisiniz.
DOMATES KONSERVESİ TANIMI:
MATERYALLER
3 kilo domates
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
yarım çay bardağı zeytinyağı
YAPILIŞI
Aldığınız domatesleri yıkayın güzelce kurulayın ve küp biçiminde doğrayın.
Tencereye aldığınız domateslerin üzerine tuz, şeker ve zeytin yağını ek edin.
Ocağa alın,tencere kaynamaya başlayınca tencereyi bir buçuk saat boyunca karıştırın.
Kavanozları ve kapaklarını kaynar suda yıkayın ve düzgünce kurulayın.Domatesler piştikten sonra tencereyi ocaktan almadan sıcak bir biçimde kavanozlara doldurup kapaklarını çabucak kapatıp aksi döndürün ve soğumaya bırakın.
Kavanozlar soğuduktan sonra güneş olmayan bir noktada saklayınız.
Afiyet olsun...
DOMATES KONSERVESİ YAPMANIN PÜF NOKTALARI NELERDİR?
Cam kavanoz kullanın ve kapakları kesinlikle yeni olsun.
Kapağı sıcakken kapatın ve karşıt çevirerek soğumaya bırakın.
Eklediğiniz şeker bozulmasını engelleyecek.