Yazın lezzetlenen ve tadına doyum olmayan domatesleri kış aylarında da yemek için ya da yemeklerde salça tarafına kullanmak için domates konservesi yapmanın tam devranı. Imalatı kolay olan gelgelelim püf noktalarına dikkat edilmesi gereken domates konservesinin mesken imalatı tanımını sizlerle paylaşıyoruz.
Yemeklerin vazgeçilmezi olan domatesin yararları saymakla bitmez. Güçlü bir antioksidan özelliğine sahip domates konservesini yalnızca köyde yaşayan bayanlar değil kentte yaşayan hatunlarda artık yapıyor.Kışın da domates yemek isteyenler için en sağlıklı ve pratik metot konserveler. Tüm yıl afiyetle tüketebileceğiniz nefis mi nefis domates konservesi tarifimizle önünüzdeyiz.Siz de meskende kendi ellerinizle domates konservesi yapmak istiyorsanız kesinlikle bu tanımı denemelisiniz.
DOMATES KONSERVESİ TANIMI:
GEREÇLER
3 kilo domates
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
yarım çay bardağı zeytinyağı
YAPILIŞI
Aldığınız domatesleri yıkayın uygunca kurulayın ve küp formunda doğrayın.
Tencereye aldığınız domateslerin üzerine tuz, şeker ve zeytin yağını ek edin.
Ocağa alın,tencere kaynamaya başlayınca tencereyi bir buçuk saat boyunca karıştırın.
Kavanozları ve kapaklarını kaynar suda yıkayın ve düzgünce kurulayın.Domatesler piştikten sonra tencereyi ocaktan almadan sıcak bir halde kavanozlara doldurup kapaklarını acilen kapatıp aykırı döndürün ve soğumaya bırakın.
Kavanozlar soğuduktan sonra güneş olmayan bir mekanda saklayınız.
Afiyet olsun...
DOMATES KONSERVESİ YAPMANIN PÜF NOKTALARI NELERDİR?
Cam kavanoz kullanın ve kapakları kesinlikle yeni olsun.
Kapağı sıcakken kapatın ve aykırı çevirerek soğumaya bırakın.
Eklediğiniz şeker bozulmasını engelleyecek.