Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Evde elma şekeri nasıl yapılır? Elma şekeri yapmanın püf noktaları

Evde elma şekeri nasıl yapılır? Elma şekeri yapmanın püf noktaları
0
53

teknoloji

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,248
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
83
evde_elma_sekeri_nasil_yapilir_elma_sekeri_yapmanin_puf_noktalari_1612173589_3084.jpg

Elma şekeri dendiği zaman aklımıza çocukluğumuz gelir. Artık da çoğu yerde satılmaz. Ama ev yapımı elma şekeri tarifi ile kendiniz yapabilirsiniz. Ev yapımı elma şekeri nasıl yapılır mı diyorsunuz? Basit bir şekilde...

Elma şekeri, bütün elmaların cam şekeri veya karamel ile kaplanması vasıtasıyla hazırlanan bir şekerleme. Cadılar bayramı gibi özellikle elma hasatına yakın dönemlere denk gelen bayramlarda bolca tüketilen bir şekerlemedir. Eskiden sokak tezgahlarında kolayca bulabileceğimiz bu atıştırmalık artık neredeyse kalmadı. Evinizde çocuklarınızla birlikle bu tarifi yaparak hem eğlenebilir hem de kendi çocukluğunuzu yad edebilirsiniz. İşte çocukluğumuzun anıları arasında yer alan atıştırmalık elma şekeri tarifi. 

ELMA ŞEKERİ TARİFİ:

MALZEMELER

6 elma
460 gram şeker
120 gr mısır şurubu
200 ml su
1 tatlı kaşığı toz kırmızı gıda boyası
Garnitür için kırıntı şeker

YAPILIŞI

1. Aşama

TzPsE_1477905892_7035.jpg

Elmaların sap kısmına kalın bir çöp batırarak buzdolabına koyun ve yaklaşık 1 saat kadar bekletin.

2. Aşama

sC507_1477905904_9591.jpg

Küçük bir tencerede şeker, mısır şurubu ve suyu birleştirerek 8-10 dk kaynatın. 

3. Aşama

YIvJt_1477905919_499.jpg

Şurubuma kaynamaya başladığında içerisine gıda boyasını ilave edin.

4. Aşama

b3Dy2_1477905937_7809.jpg

Şuruba elmaları batırıp kenara koyun.

5. Aşama

iBXrv_1477905952_267.jpg

Bir tabağa renkli şeker kırıntılarını koyun. Şuruba batırdığınız elmaların alt kısmına bir miktar bir de kırıntı şekere batırın ve bir kenarda soğumasını bekledikten sonra servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...
 
858,497Konular
981,907Mesajlar
29,932Kullanıcılar
rootaizenSon üye
Üst Alt