Hem lezzetli hem de günü kurtarıcı bir atıştırmalık mı arıyorsunuz? Çok fazla vaktinizi almayacak ve pratik bir formda hazırlanabilen mesken imali tavuk burger tanımını kesinlikle denemelisiniz. Bilhassa de pane harcına bulanmış ve çıtır çıtır tavuk etinden hamburger, lezzeti farklı bir boyuta taşır. Gelin birlikte konutta en hoş tavuklu hamburger yapalım:
Hamburger yahut yalnızca Burger, iki dilim yuvarlak sandviç ekmeği ortasına yerleştirilen bir köfteyle yapılan sandviç tipi. Çoklukla ketçap, mayonez, turşu, soğan, domates, hardal ve bunun üzere değişik materyallerin de eği ile servis edilir. Klasik burger tanımlarını geride bırakacak ve kırmızı et sevemeyenlerin bayılacağı tavuk burger tanımını sizlerin beğenisine sunuyoruz. Yumuşacık ekmek ortasında dışı çıtır, içi sulu tam kıvamında pişmiş bir tavuk, üzerinde hafif ve ferah bir lahana salatası ile her ısırıkta aklınızı başınızdan alacak. İşte tam da bu türlü bir tavuk burgerin tanımını ve püf noktalarını öğrenmek istiyorsanız yanlışsız yerdesiniz.
- Biz konutta tavuklu hamburger imalini pratik hale getirmek için hamburger ekmeklerimizi hazır kullandık. Şayet her gereciyle konut imali bir tavuklu hamburger hazırlamak istiyorsanız, hamburger ekmeği tanımımızı buraya bırakalım. Puf puf ekmeklere bayılacaksınız!
GEREÇLER
2 adet hamburger ekmeği
300 gram tavuk göğüs eti
1 adet soğan
2 yemek kaşığı galeta unu
1 çay bardağı ince kıyılmış maydanoz
Yarım çay kaşığı köri
Tuz
Karabiber
1 domates
Marul
Hardal
Mayonez
Pane harcı
Kızartmak için;
Ayçiçeği yağı
YAPILIŞI
Soğanı küçük doğrayın. Tavuk eti ile birlikte mutfak robotuna alın.
Galeta unu, maydanoz, tuz, karabiber ve köriyi ekleyip uygunca karıştırın.
Karışımı buzdolabına alarak 30 dakika bekletin.
Karışımı ikiye ayırın ve elinizde yuvarlayarak iki yassı köfte hazırlayın.
Pane harcına bulayıp kızgın yağda kızartın.
Hamburger ekmeklerini enlemesine ortadan ikiye ayırın.
Ortasına ince doğranmış marul, tavuk köftesi, dilimlenmiş domates yerleştirin.
Mayonez ve hardal ekleyin.
Afiyet olsun...