Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Evde fasulye tavalısı nasıl yapılır?

Evde fasulye tavalısı nasıl yapılır?
0
132

makaleci

FD Üye
Katılım
Ocak 14, 2020
Mesajlar
87,772
Etkileşim
8
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
68
evde_fasulye_tavalisi_nasil_yapilir_1574753579_374.jpg

Karadeniz mutfağının en sevilen lezzetlerinden olan fasulye tavalısını meskeninizde yapmak velev misiniz? Fasulye ve soğanın kavrulması sonucu oluşan hem çay saatlerinde hem de akşam yemeklerinde afiyetle yiyebileceğiniz bu tanım vazgeçilmeziniz olacak.

İsterseniz fasulye turşusundan isterseniz olağan fasulyelerin şıkça kavrulmuş soğanlarla birleşmesiyle yapılan fasulye tavalısının tanımını sizlerin beğenisine sunuyoruz. Ekseriyetle Karadeniz Nahiyesi'nde Rize ve Ordu'da yapılan fasulye tavalısı odun ateşinde ya da sobanın üzerindeki ateşinde yapılıyor. Yapılışı kolay ve kısa vadede pişen bu yemeği; mahsusen çay yekuna sonrasında mısır ekmeği, salatalık, ayran ya da çay ile birlikte tüketiliyor. Günümüzde yöresel yemekler yapan pek çok restorantta ve hanelerde salata tipi olarak ta sofraya konulmaktadır. Karadeniz mutfağından gelen bu lezzeti sofralarınıza taşımak için tanımımızı deneyebilirsiniz.

FASULYE TAVALISI TANIMI:

GEREÇLER

1 kilo ayşe hatun fasulye
5 adet kuru soğan
10 diş sarımsak
4 adet acı sivribiber
Tuz
Acı pul biber
2 adet kesme şeker
Zeytinyağı

iGcFn_1574753723_3604.jpg

YAPILIŞI

Fasulyeleri temizledikten sonra tencerede suyun içinde haşlayın. 

Fasulyeler tam olarak haşlanmadan yani bir ölçü diri kalmasını sağlayarak tencerenin içinde alın ve süzdürün. 

Zeytinyağını tencerenin içine koyuyoruz ve soğan ile sarımsakları ince ince doğrayarak kavuruyoruz. Karışımın içine acı biberi de ekleyerek kavurmaya devam ediyoruz. 

Son olarak tencereye haşladığımız fasulyeleri koyarak kavuruyoruz. 

Fasulyeler külliyen kavrulana kadar bu sürece devam ediyoruz. 

Âlâ kavrulan fasulyeleri servis tabağına alarak üzerine al biber ek edip servis edelim. 

Afiyet olsun...
 
858,497Konular
981,918Mesajlar
29,937Kullanıcılar
yasj_136Son üye
Üst Alt