Birçok insanın sevdiği lezzetlerden birisi de kakaolu tariflerdir. Pastanelere gittiğimizde menülerde supangle her hengam gözümüze çarpmıştır. Pastane metodu supangle tanımı için gerekli materyaller epey kolaydır. Bir kase yiyenlerin bir tabak daha yemek isteyeceği supanglenin orjinal tanımını sizlerle paylaşıyoruz.
Supangle, hem sütlü hem de çikolatalı tatlıları sevenlerin vazgeçilmezidir. Süt ve kakao ile hazırlanan, yarı katı, yarı likit bir kıvama sahip bir tatlı çeşidi olan supangle, ismi Fransızcadan gelmesine rağmen Türk mutfağına mahsustur.İlk kere tadına bakanların puding diye düşündüğü lakin lezzeti de imalatı da farklı olan supangle adeta tatlı bunalımlarının bir numaralı kurtarıcısıdır. Devir zaman içerisine kek eklenen ve kimi devletlere nazaran prodüksiyonu değişen supanglenin orjinal tanımını hazırlamak velev misiniz?
ORJİNAL SUPANGLE TANIMI:
MATERYALLER
3,5 su bardağı süt
1 paket vanilya
2 çorba kaşığı un
4 çorba kaşığı kakao
3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı toz şeker
1 çorba kaşığı tereyağı
YAPILIŞI
Derin bir tencerenin içerisine sütü, kakao, toz şeker ve unu alarak şıkça çırpın.
Tahta kaşıkla karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
Pişince ocaktan alıp vanilyayı ve margarini ek edin ve karıştırın.
Kaselere paylaştırıp, soğumasını bekleyin.
Üzerine hindistan cevizi, damla çikolata, fındık yahut ceviz serperek servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun...
SUPANGLENİN PÜF NOKTALARI
Tencereye koyduğunuz gereçlerin yeterlice çırpılmış olmasına itina gösterin.
Orta büyüklükte 1 kase supangle yaklaşık olarak 184 kaloriye denk gelmektedir.