Çoğu insanın sevdiği lezzetlerden birisi de kakaolu tariflerdir. Pastanelere gittiğimizde menülerde supangle her zaman gözümüze çarpmıştır. Pastane usulü supangle tarifi için gerekli malzemeler oldukça basittir. Bir kase yiyenlerin bir tabak daha yemek isteyeceği supanglenin orjinal tarifini sizlerle paylaşıyoruz.
Supangle, hem sütlü hem de çikolatalı tatlıları sevenlerin vazgeçilmezidir. Süt ve kakao ile hazırlanan, yarı katı, yarı sıvı bir kıvama sahip bir tatlı çeşidi olan supangle, adı Fransızcadan gelmesine karşın Türk mutfağına özgüdür.İlk defa tadına bakanların puding diye düşündüğü ancak lezzeti de yapımı da farklı olan supangle adeta tatlı krizlerinin bir numaralı kurtarıcısıdır. Zaman zaman içerisine kek eklenen ve bazı ülkelere göre yapımı değişen supanglenin orjinal tarifini hazırlamak ister misiniz?
ORJİNAL SUPANGLE TARİFİ:
MALZEMELER
3,5 su bardağı süt
1 paket vanilya
2 çorba kaşığı un
4 çorba kaşığı kakao
3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı toz şeker
1 çorba kaşığı tereyağı
YAPILIŞI
Derin bir tencerenin içerisine sütü, kakao, toz şeker ve unu alarak güzelce çırpın.
Tahta kaşıkla karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
Pişince ocaktan alıp vanilyayı ve margarini ilave edin ve karıştırın.
Kaselere paylaştırıp, soğumasını bekleyin.
Üzerine hindistan cevizi, damla çikolata, fındık veya ceviz serperek servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun...
SUPANGLENİN PÜF NOKTALARI
Tencereye koyduğunuz malzemelerin iyice çırpılmış olmasına özen gösterin.
Orta büyüklükte 1 kase supangle yaklaşık olarak 184 kaloriye denk gelmektedir.