Arkadaşlarınızla toplandığınızda ya da en hususî günlerinizde servis tabaklarını süsleyecek olan, hem tadı da mükemmel gül kurabiyesi tanımını sizlerin beğenisine sunuyoruz. Biraz klasiklerin dışında olan gül kurabiye şık sunumuyla adeta kendine hayran bırakıyor. Evet gül kurabiyesi nasıl yapılır? Gül kurabiyesi biçimi nasıl verilir?
Kurabiyeler, hem çayla hem de kahve ile çok uygun giden atıştırmalıklardır. Meskende hem sunumu şık hem de tadı enfes olan bir kurabiye pişirmeye ne dersiniz? Tadı ve imgesiyle çay saatlerinizi süsleyecek nefis bir gül kurabiyesi, ağızda dağılan tadıyla da çok seviliyor. Meskene gelen misafirlerinize kişisel hazırlayabileceğiniz gül kurabiyesinin tanımı bugünkü metnimizde kolaylıkla bulabilirsiniz. Adeta dışarıdan alınmış üzere olacak tadıyla gül kurabiyesini kesinlikle denemelisiniz.
GÜL KURABİYESİ TANIMI:
GEREÇLER
Yarım paket margarin
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı yoğurt
1,5 su bardağı pudra şekeri
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya
1,5 yemek kaşığı kakao
Alabildiği kadar un
YAPILIŞI
Öncelikle oda sıcaklığında olan margarinle tereyağını yoğurt ve yumurta ile şıkça çırpın.Daha sonra pudra şekerini ekleyerek homojen kıvama getirin.
Münferit bir kabın içerisinde un, kabartma tozu ve vanilyayı karıştırın. Yavaş yavaş karışımın içerisine ek edin.
Ele yapışmayacak kıvama gelene kadar yoğurun. Hazır hale gelen hamuru iki eşit kesime bölerek, yarısını kakaoyla karıştırın.
Hazır hale gelen iki farklı hamuru oklava ile açın. Açılan hamurlardan çay bardağı ile form verin.
Evvel kakaolu olan daireyi onun üstüne sade bir tane daha kakao ve tekrar sade hamuru dizdikten sonra elinizle yuvarlayın.
Bıçak yardımı ile ikiye bölerek gül formunu verin.
Hazırlanan kurabiyeleri yağlı kağıt serili tepsiye dizerek 180 aşamada hafif kızarana kadar pişirin.
Pişen kurabiyeler 1-2 dakika kadar dinlendiğinde servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun...