iltasyazilim
FD Üye
Evde Hakiki Sahlep Yapımı Tarifi İçin Malzemeler
*1 litre süt
*1 tatlı kaşığı saf sahlep
*Yarım su bardağı şeker
*1 paket vanilya
Üzerine;
*Tarçın
Evde Hakiki Sahlep Yapımı Tarifi Yapılışı Soğuk kış gecelerinde içimizi ısıtan sıcacık sahlebimizi evde kendimiz yapalım mı dışarıda satılan nişastalı karışımları sahlepten çok pudinge benzetirim katkısız doğal ve çok ucuza kendi sahlebimizi buyrun kendimiz yapalım)
Soğuk algınlığına öksürüğe iyi gelen sahlebi haftada üç dört defa içerek hastalıklarla savaşa biliriz aslında)
İlk olarak sütümüzü tencereye koyuyoruz 1 su bardağı süt ayırıp geriye kalan sütün altını yakıp kaynama noktasına kadar ısıtıyoruz, ayırdığımız bir bardak sütün içine bir dolu tatlı kaşığı saf sahlebi ekliyoruz, sütü iyice karıştırarak koyu bir kıvam elde ediyoruz, bunu kaşık yardımıyla yavaş yavaş kaynayan süte ekleyip bir yandan da tenceredeki sütü çırpıcı ile çırpıyoruz ,kaynayan sütümüzün koyu ve akışkan olması lazım içinde topaklar olursa blendırdan geçirebilirsiniz, şeker ve vanilyayı ekleyip servis edeceğimiz bardaklara doldurup üzerini tarçın ile süslüyoruz ,ev yapımı katkısız doğal sahlebimiz hazır
gururla sunup afiyetle içiyoruz sevgiler))
*1 litre süt
*1 tatlı kaşığı saf sahlep
*Yarım su bardağı şeker
*1 paket vanilya
Üzerine;
*Tarçın
Evde Hakiki Sahlep Yapımı Tarifi Yapılışı Soğuk kış gecelerinde içimizi ısıtan sıcacık sahlebimizi evde kendimiz yapalım mı dışarıda satılan nişastalı karışımları sahlepten çok pudinge benzetirim katkısız doğal ve çok ucuza kendi sahlebimizi buyrun kendimiz yapalım)
Soğuk algınlığına öksürüğe iyi gelen sahlebi haftada üç dört defa içerek hastalıklarla savaşa biliriz aslında)
İlk olarak sütümüzü tencereye koyuyoruz 1 su bardağı süt ayırıp geriye kalan sütün altını yakıp kaynama noktasına kadar ısıtıyoruz, ayırdığımız bir bardak sütün içine bir dolu tatlı kaşığı saf sahlebi ekliyoruz, sütü iyice karıştırarak koyu bir kıvam elde ediyoruz, bunu kaşık yardımıyla yavaş yavaş kaynayan süte ekleyip bir yandan da tenceredeki sütü çırpıcı ile çırpıyoruz ,kaynayan sütümüzün koyu ve akışkan olması lazım içinde topaklar olursa blendırdan geçirebilirsiniz, şeker ve vanilyayı ekleyip servis edeceğimiz bardaklara doldurup üzerini tarçın ile süslüyoruz ,ev yapımı katkısız doğal sahlebimiz hazır
gururla sunup afiyetle içiyoruz sevgiler))