Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Evde halley yapımı

Evde halley yapımı

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Malzemeler

250 gr eritilmiş tereyağı
1 su bardağı pudra şekeri ( 100gr)
2 yumurtanın sarısı ( yumurtanın akı marshmallow için kullanılacak )
1 çay kaşığı kabartma tozu
3,5 veya 4 su bardağı un

Marshmallow için Malzemeler

2 adet yumurtanın beyazı
1 fiske tuz
1 fiske kabartma tozu
160 gr toz şeker ( 1 su bardağından 1 parmak eksik )
160 gr su ( 1 su parmağından 1,5 parmak eksik )

Çikolata sosu için

700 gr sade sütlü çikolata
2 tatlı kaşığı sıvıyağ ( çikolata çok akışkan değilse isteğe göre kullanılacak )
Evde Halley nasıl Yapılır

Yapılışı:

İşe ilk önce marshmallowu yaparak başlayalım

Marshmallow için önce şekeri ve suyu bir tencereye alın şeker tamamen eriyene kadar arada karıştırın ve kaynamaya başkadıktan 6 dakika sonra ocaktan alın
İki yumurtanın beyazını bir fiske tuz ve kabartma tozu ile kar beyazı olana kadar
çırpın yumurtanın akı sert bir kıvam alınca sıcak şerbeti azar azar ilave edip 3 veya 4 dakika daha çırpıp buzdolabında en az iki üç kaç saat dinlendirin

Bisküvisi için un hariç hamur malzemelerini bir kaba alın iyice karıştırın unu azar azar ilave edin kulak memesi yumuşaklığından biraz daha sert bir hamur yapın hamuru bir kaç bezeye bölün merdaneyle isteğe göre hafif unlayarak yarım santim kalınlığında açın su bardağıyla hamuru kesin
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin bisküvilerlin üzerine kürdanla delikler açın

200 derece fırında hafif kızarana kadar pişirin
marshmallowu poşete doldurun poşetin ucunu kesin ve bisküvilerin arasına göz kararı 1 tatlı kaşığı kadar koyun ve diğer bisküviyle üzerini kapatıp hafif bastırın yarım saat kadar dinlendirin

Sütlü çikolatayı benmari usulü eritin çikolatanız yeterince akışkan değilse 2 çorba kaşığı sıvıyağla iyice karıştırın ve halleyleri çikolataya batırıp çıkarın hatta kolaylık olsun diye bisküviyi çikolataya koyduktan sonra üzerine kaşıkla çikolatayı dökün bir çatal yardımıyla halleyinizdeki fazla çikolataları akıtıp fırın kağıdının üzerine alın Çikolatalar donduktan sonra isterseniz daha çabuk donması için buzdolabında bekletip afiyetle yiyebilirsiniz

 
858,496Konular
982,168Mesajlar
30,107Kullanıcılar
KayrabıSon üye
Üst Alt