Hamsi mevsiminin gelmesiyle hem sağlıklı hem de pratik olan balık tanımları de menülere girmeye başladı. İşte balığın lezzetli hali hamsi tava tanımı...
Marmara ve Karadeniz'deki balıkçıların en beğenilen balıklarından biri olan hamsinin en pratik pişirme yolu kızartmasıdır. Herkesin severek yediği hamsi kızartması sunumu da çok şıktır. Yanında yalnızca soğan ya da kıvırcık salatası ile servis edebileceğiniz hamsinin prodüksiyonu da çok pratiktir. Engraulidae familyasına ilişkin bir balık tipi olan hamsiyi enfes lezzetiyle misafirlerinize de pişirebilirsiniz. Pekala hanede hamsi tava nasıl yapılır? Hamsiler pratik bir formda nasıl pişer? Gelin birlikte öğrenelim...
HAMSİ TAVA TANIMI:
MATERYALLER
1 kilo hamsi
1 kase un
3 yemek kaşığı mısır unu
1 yemek kaşığı tuz
5 su bardağı kızartma yağı
YAPILIŞI
Hamsi balıklarını suyun içerisinde yarım saat kadar bekleterek temizlenmesini sağlayın.
Daha sonra un, mısır unu ve tuzu tuz bir tabağın içerisinde karıştırın. Balıkları tek tek karışıma bulayarak pişirmeye hazır hala getirin.
Yağı tavaya alarak kızmasını sağlayın. Kızan yağın içerisine balıkları ihtimamlı bir halde dizerek kızartın.
Afiyet olsun...
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.