iltasyazilim
FD Üye
Evde Kadayıf Tarifi İçin Malzemeler
*2 su bardağı un
*1 su bardağı süt
*Yarım çaybardağı sıvı yağ
*Yarım çay bardağı ılık su birazcık tuz
Şerbeti için;
*2 su bardağı şeker
*2 du bardağı su
*1 tatlı kaşığı limon suyu
Üzeri için
*Eritilmiş tereyağ
İçi için;
*Yarım su bardağı çekilmiş ceviz
Evde Kadayıf Tarifi Yapılışı
1
*Şekeri tencereye alıp soğuk suyu koydum kaynayıncaya kadar karıştırdım, kaynayınca limon suyunu ekledim, ocağın altını kısıp 7 8 dk pişirdim, altını kapattım
*Hamuru yoğurup 2 bezeye ayırıp 15 dk dinlendirdim, un ile ince açtım
*Saçta kızartmadan hafif nemini aldım hemen sardım kurumaması için bir beze koydum
*Diğer bezeyi de aynı şekilde açtım, saçta nemini aldım, saçtan alır almaz sardım ince ince kestim
*Arada harmanladım kestiklerimi, sıcağı ile birbirine yapışmasın diye
*Kestikten sonra tepsiye koydum ,biraz ceviz çektim karıştırdım
*Üzerine eritilmiş tereyağ gezdirdim
*200 derecede fırında nar gibi kızarana kadar pişirdim, çıkarınca şerbetini döktüm
*Ben küçük tepside yaptım o yüzden hamuru ikiye ayırıp kesmiş olduğum hamurun yarısını buzluğa koydum yarısını kullandım
*2 su bardağı un
*1 su bardağı süt
*Yarım çaybardağı sıvı yağ
*Yarım çay bardağı ılık su birazcık tuz
Şerbeti için;
*2 su bardağı şeker
*2 du bardağı su
*1 tatlı kaşığı limon suyu
Üzeri için
*Eritilmiş tereyağ
İçi için;
*Yarım su bardağı çekilmiş ceviz
Evde Kadayıf Tarifi Yapılışı
1
*Şekeri tencereye alıp soğuk suyu koydum kaynayıncaya kadar karıştırdım, kaynayınca limon suyunu ekledim, ocağın altını kısıp 7 8 dk pişirdim, altını kapattım
*Hamuru yoğurup 2 bezeye ayırıp 15 dk dinlendirdim, un ile ince açtım
*Saçta kızartmadan hafif nemini aldım hemen sardım kurumaması için bir beze koydum
*Diğer bezeyi de aynı şekilde açtım, saçta nemini aldım, saçtan alır almaz sardım ince ince kestim
*Arada harmanladım kestiklerimi, sıcağı ile birbirine yapışmasın diye
*Kestikten sonra tepsiye koydum ,biraz ceviz çektim karıştırdım
*Üzerine eritilmiş tereyağ gezdirdim
*200 derecede fırında nar gibi kızarana kadar pişirdim, çıkarınca şerbetini döktüm
*Ben küçük tepside yaptım o yüzden hamuru ikiye ayırıp kesmiş olduğum hamurun yarısını buzluğa koydum yarısını kullandım