iltasyazilim
FD Üye
Evde Kayısı Nektarı Tarifi İçin Malzemeler
*1 kase kurutulmuş kayısı ( doğal)
*1 su bardağı toz şeker
*7 su bardağı su
*Yarım limonun suyu
Evde Kayısı Nektarı Tarifi Yapılışı Kayısının doğal yolla kurutulmuş olanından nektar yapmanın doğru olduğunu düşünüyorum çünkü hediyelik paketlerde altın sarısı düzgün görüntüdeki kayısıların kükürtleme yöntemi ile kurutulduğunu duymuştum bu şekilde kurutulan hiçbir ürünü tüketmediğimi belirterek tarife geçiyorum
Öncelikle kayısılarımızı güzelce 34 kez yıkıyoruz doğal yöntemle kurutulduğu için toz toprak barındırır ardından tenceremize alıp üzerine suyunu koyup kaynamaya bırakıyoruz yaklaşık 15 dk kaynadıktan sonra kayısıların piştiğini göreceksiniz bu aşamada şekeri ilave edip 10 dk daha kaynatıp limon suyunu ekleyip ocaktan indiriyoruz İlk sıcağı gittikten sonra blendır ile iyice karıştırıyor ve ardından başka bir kaba ince delikli süzgeçten iyice geçirerek aktarıyoruz Koyu kıvamda olan nektarımıza biraz daha su ilave edip ikram edebilirsiniz*Afiyetle
*1 kase kurutulmuş kayısı ( doğal)
*1 su bardağı toz şeker
*7 su bardağı su
*Yarım limonun suyu
Evde Kayısı Nektarı Tarifi Yapılışı Kayısının doğal yolla kurutulmuş olanından nektar yapmanın doğru olduğunu düşünüyorum çünkü hediyelik paketlerde altın sarısı düzgün görüntüdeki kayısıların kükürtleme yöntemi ile kurutulduğunu duymuştum bu şekilde kurutulan hiçbir ürünü tüketmediğimi belirterek tarife geçiyorum
Öncelikle kayısılarımızı güzelce 34 kez yıkıyoruz doğal yöntemle kurutulduğu için toz toprak barındırır ardından tenceremize alıp üzerine suyunu koyup kaynamaya bırakıyoruz yaklaşık 15 dk kaynadıktan sonra kayısıların piştiğini göreceksiniz bu aşamada şekeri ilave edip 10 dk daha kaynatıp limon suyunu ekleyip ocaktan indiriyoruz İlk sıcağı gittikten sonra blendır ile iyice karıştırıyor ve ardından başka bir kaba ince delikli süzgeçten iyice geçirerek aktarıyoruz Koyu kıvamda olan nektarımıza biraz daha su ilave edip ikram edebilirsiniz*Afiyetle