Kefir nasıl yapılır Evde kefir nasıl yapılır
Cevap: Evde Kefir Nasıl Yapılır
Kefir nedir
Kefir sutun mayalanması ile elde edilen bir icecektir, aynen yoğurt gibi Sut yoğurt mayası ile mayalandığında kaşıkla yenilebilecek katılıkta yoğurt oluşur; kefir taneleri ile mayalandığında ise dilerseniz kafaya dikip icebileceğiniz, dilerseniz de bebeğinize kaşıkla icirebileceğiniz kefir oluşur
Kefir nasıl mayalanır?
Kefir mayalamak, yoğurt mayalamaktan cok daha kolaydır Sutun icine kefir tanesini atın ve oda sıcaklığında (guneş almayan bir yerde) 24 ila 48 saat arası bekletin Kefiriniz mayalandı bile! Ben coğunlukla kaynatılmış ciğ sutu bir cam kavanoza koyup, ağzını bir ortu ile kapatıp, mutfak dolaplarından birine koyuyoruz Bazen de normal kutu sutun kapağını kesip icine kefir tanelerini atıyor ve kapağını kıvırarak kapayıp, buzdolabı kapağına koyuyoruz Her iki şekilde de mayalanma gercekleşiyor Kefiri az mayalarsanız tatlı, uzun mayalarsanız tadı ekşi oluyor Uzun mayalanırsa ayrıca peynir altı suyu gibi bir su oluşuyor Ama kefiri suzerken sut gibi olan kısımla, su gibi olan kısım tekrar karışmış oluyor
Cevap: Evde Kefir Nasıl Yapılır
Kefir nedir
Kefir sutun mayalanması ile elde edilen bir icecektir, aynen yoğurt gibi Sut yoğurt mayası ile mayalandığında kaşıkla yenilebilecek katılıkta yoğurt oluşur; kefir taneleri ile mayalandığında ise dilerseniz kafaya dikip icebileceğiniz, dilerseniz de bebeğinize kaşıkla icirebileceğiniz kefir oluşur
Kefir nasıl mayalanır?
Kefir mayalamak, yoğurt mayalamaktan cok daha kolaydır Sutun icine kefir tanesini atın ve oda sıcaklığında (guneş almayan bir yerde) 24 ila 48 saat arası bekletin Kefiriniz mayalandı bile! Ben coğunlukla kaynatılmış ciğ sutu bir cam kavanoza koyup, ağzını bir ortu ile kapatıp, mutfak dolaplarından birine koyuyoruz Bazen de normal kutu sutun kapağını kesip icine kefir tanelerini atıyor ve kapağını kıvırarak kapayıp, buzdolabı kapağına koyuyoruz Her iki şekilde de mayalanma gercekleşiyor Kefiri az mayalarsanız tatlı, uzun mayalarsanız tadı ekşi oluyor Uzun mayalanırsa ayrıca peynir altı suyu gibi bir su oluşuyor Ama kefiri suzerken sut gibi olan kısımla, su gibi olan kısım tekrar karışmış oluyor