Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Evde Kefir Yapımı

Evde Kefir Yapımı

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Evde Kefir Yapımı Tarifi İçin Malzemeler

*2 yemek kaşığı kefir mayaları
*750 ml süt
*Cam kavanoz
*Tahta kaşık
*Plastik süzgeç

Evde Kefir Yapımı Tarifi Yapılışı Sütü pişiriyoruz Ilıyınca kefir mayalarımızı koyuyoruzÜzerini örtüyle örtüp fırının içine koyuyoruz( fırın kapalı durumda olacak) 24 saat bekletiyoruz, bence tadı böyle daha güzel oluyor ( ekşi olmasını istemiyorsanız 12 saat bekletebilirsiniz) Plastik bir kabın içine döküp yarım lt içme suyu katıyoruz
Daha sonra bir kaç defa süzdükten sonra içilebilir kefiri elde ediyoruzÇeşme suyunun altında kalan kefir mayalarımızı yıkıyoruz ve tekrar pişirdiğimiz sütün içine kefir mayalarımızı koyup işlemi tekrarlıyoruz
#####Ben 5 lt süt alıyorum pişiriyorum soğuduktan sonra buzdolabı poşetlerine göz kararı paylaştırıp koyuyorum Kefir mayalıcam zaman dolaptan çıkarıp kullanıyorum, her gün süt pişirmiyorum ####
***Önemli olan metal hiç bir şey kullanılmıcak ve kefirleriniz çoğaldığı zaman fazla gelen kefirlerinizin üzerini geçecek kadar sütün içine koyup derin dondurucuda saklayabilir veya yapmak isteyen tanıdıklarınızla paylaşabilirsiniz ***

858,497Konular
982,003Mesajlar
29,988Kullanıcılar
cnrkl_77Son üye
Üst Alt