iltasyazilim
FD Üye
Evde Ketçap Yapılışı
Evde Ketçap Yapımı Tarifi
Malzemeler
1 kilo yumurta domates
1 orta boy kuru soğan
2 diş sarımsak
5 adet tane karanfil
5 adet tane karabiber
Yarım çubuk tarçın
2 defne yaprağı
1 tatlı kaşığı tatlı kırmızı biber
3 çorba kaşığı zeytinyağı
4 çorba kaşığı elma sirkesi
1 doymuş tatlı kaşığı tuzlu
3 çorba kaşığı şeker, daha az ya da fazla olabilir
Yapılışı
*Domateslerin sap yerlerini kesip herbirini 4'e doğrayın
*Domatesleri, soğanı, sarımsak ve baharatları büyükçe bir tencereye alın Orta hararetli alev üstünde 11½ saat kadar veya soğanlar en ince ayrıntısına kadar yumuşayıncaya kadar pişirin Soğumaya bırakın
*Domatesli karışımı süzgeçten geçirin ve temiz bir tencereye alın Zeytinyağını, sirkeyi, tuzu ve şekeri ek edip yeniden pisirmeye başlayın Ketçap fokurdamaya başlayınca ocağı kısık ışık halkası getirip 5060 dakika daha kıvam alıncaya değin pişirin
* Ketçabınızı sıcakken sırça kavanoza alıp kapağını kapatın Kapağını kapatıp, ters çevirin Soğuyuncaya değin bu şekilde bekletin Soğuyan kavanozları düz çevirin Buzdolabında 46 haftaya dek saklayabilirsiniz
*Düdüklüde yapmak için; domates, soğan, sarımsak ve baharatları düdüklü tencereye alın ve en ince ayrıntısına kadar pişirin (Domatesin kendi suyu çıkacağından su ek etmeye lüzum yoktur Tencerenin markasına tarafından pişme süresi 2025 dakika olarak ayarlanabilir) Soğumaya bırakın *
Evde Ketçap Yapımı Tarifi
Malzemeler
1 kilo yumurta domates
1 orta boy kuru soğan
2 diş sarımsak
5 adet tane karanfil
5 adet tane karabiber
Yarım çubuk tarçın
2 defne yaprağı
1 tatlı kaşığı tatlı kırmızı biber
3 çorba kaşığı zeytinyağı
4 çorba kaşığı elma sirkesi
1 doymuş tatlı kaşığı tuzlu
3 çorba kaşığı şeker, daha az ya da fazla olabilir
Yapılışı
*Domateslerin sap yerlerini kesip herbirini 4'e doğrayın
*Domatesleri, soğanı, sarımsak ve baharatları büyükçe bir tencereye alın Orta hararetli alev üstünde 11½ saat kadar veya soğanlar en ince ayrıntısına kadar yumuşayıncaya kadar pişirin Soğumaya bırakın
*Domatesli karışımı süzgeçten geçirin ve temiz bir tencereye alın Zeytinyağını, sirkeyi, tuzu ve şekeri ek edip yeniden pisirmeye başlayın Ketçap fokurdamaya başlayınca ocağı kısık ışık halkası getirip 5060 dakika daha kıvam alıncaya değin pişirin
* Ketçabınızı sıcakken sırça kavanoza alıp kapağını kapatın Kapağını kapatıp, ters çevirin Soğuyuncaya değin bu şekilde bekletin Soğuyan kavanozları düz çevirin Buzdolabında 46 haftaya dek saklayabilirsiniz
*Düdüklüde yapmak için; domates, soğan, sarımsak ve baharatları düdüklü tencereye alın ve en ince ayrıntısına kadar pişirin (Domatesin kendi suyu çıkacağından su ek etmeye lüzum yoktur Tencerenin markasına tarafından pişme süresi 2025 dakika olarak ayarlanabilir) Soğumaya bırakın *