Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Evde kıyma nasıl çekilir? Evde kıyma çekiminde dikkat edilmesi gerekenler

Evde kıyma nasıl çekilir? Evde kıyma çekiminde dikkat edilmesi gerekenler
0
125

seocu

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,340
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
evde_kiyma_nasil_cekilir_evde_kiyma_cekimi_1596717884_2992.jpg

Kurban bayramından sonra etleri değerlendirmenin en iyi yolu etleri kıyma çekmektir. Kasaba gitmeden kurban etlerini evde kolayca kendiniz çekebilirsiniz. Evde kolayca kıyma nasıl çekilir? Sizler için araştırdık. İşte detaylar:

Kurban bayramından kalan taptaze etleri değerlendirmek isterseniz kendi kıymanızı kendiniz evde yapabilirsiniz. Kurban bayramında kasaplar çok yoğun oldukları için evde kıyma makinesiyle kolayca etlerinizi çekebilirsiniz.  Bütün yemeklere kullanabileceğiniz kıymayı yapmadan önce buzdolabında bir gün dinlendirmeniz gerekir. Dinlenen et çekildikten sonra daha çok lezzetli olur. Ana yemekten çorba çeşitlerine kadar bütün yemeklere lezzet katan kıyma nasıl çekilir? Detaylar haberimizde:

2az5T_1604495061_1234.jpg

EVDE KIYMA NASIL ÇEKİLİR?

- Kıyma çekmen işlemine geçmeden önce etin mutlaka dinlenmiş olması gerekir. Dinlendirdiğiniz etin kemiklerini, sert olan yerlerini çıkarın. Et parçasının içinde zar varsa onları da ayıklayıp çıkarın.

- Güzelce ayıkladıktan sonra yağlarını çıkarmadan küçük parçalar halinde kesin. Kestiğiniz etleri iki türlü çekebilirsiniz. Evde eğer et kıyma makineniz varsa onu çalıştırın ve etlerini içine koyup çekmeye başlayın.

- Eğer evde et kıyması yoksa da etleriniz robot ile kolayca çekebilirsiniz.

ODgmU_1604495254_8971.jpg

DONDURUCUDA ET NE KADAR BEKLETİLEBİLİR?

Kırmızı et çeşitlerinin buzdolabı yerine derin dondurucuda saklamasıyla oluşacak gün farkı aşağıdaki örneklerde görülebilir:

- Kuşbaşı et ve biftek buzdolabında 3-4 gün saklanabilirken derin dondurucuda 6-12 ay taze kalabilir.

- Kıyma, köfte ve sakatat buzdolabında 1-2 gün saklanabilirken derin dondurucuda 3-4 ay taze kalabilir.

- Pişmiş et ve et yemekleri buzdolabında 3-4 gün saklanabilirken derin dondurucuda 2-3 ay taze kalabilir.

- Et suyu ve et suyuna yapılan çorbalar buzdolabında 1-2 gün saklanabilirken derin dondurucuda 2-3 ay taze kalabilir.

- Sosis ve salam gibi şarküteri ürünleri paketleri açıldıktan sonra buzdolabında en fazla 4-5 gün, füme etler 1 hafta saklanabilirken derin dondurucuda bu süre salamlar için 1-2 ay, füme etlerde 9-12 aydır.


 

Similar threads

Kurban bayramından sonra etleri değerlendirmenin en iyi yolu etleri kıyma çekmektir. Kasaba gitmeden kurban etlerini evde kolayca kendiniz çekebilirsiniz. Evde kolayca kıyma nasıl çekilir? Kıyma makinesinde et nasıl çekilir? Sizler için araştırdık. İşte detaylar: Kurban bayramından kalan...
Cevaplar
0
Görüntüleme
76
Kurban bayramından sonra etleri değerlendirmenin en iyi yolu etleri kıyma çekmektir. Kasaba gitmeden kurban etlerini evde kolayca kendiniz çekebilirsiniz. Evde kolayca kıyma nasıl çekilir? Kıyma makinesinde et nasıl çekilir? Sizler için araştırdık. İşte detaylar: Kurban bayramından kalan...
Cevaplar
0
Görüntüleme
176
Geleneksel mutfağımızın birbirinden leziz ana yemeklerinde kullanılan başlıca malzemelerden olan kıyma soğuk bir yerde bekletilmesi zaman kısa sürede bozulabilir. Ancak kıymanın bozuk olup olmadığını anlamak pek mümkün değildir. Peki bozuk kıyma nasıl anlaşılır? Kıymanın bozuk olduğu görüntüsü...
Cevaplar
0
Görüntüleme
86
Geleneksel mutfağımızın birbirinden leziz ana yemeklerinde kullanılan başlıca malzemelerden olan kıyma soğuk bir yerde bekletilmesi zaman kısa sürede bozulabilir. Ancak kıymanın bozuk olup olmadığını anlamak pek mümkün değildir. Peki bozuk kıyma nasıl anlaşılır? Kıymanın bozuk olduğu görüntüsü...
Cevaplar
0
Görüntüleme
85
Geleneksel mutfağımızın birbirinden leziz ana yemeklerinde kullanılan başlıca malzemelerden olan kıyma soğuk bir yerde bekletilmesi zaman kısa sürede bozulabilir. Ancak kıymanın bozuk olup olmadığını anlamak pek mümkün değildir. Peki bozuk kıyma nasıl anlaşılır? Kıymanın bozuk olduğu görüntüsü...
Cevaplar
0
Görüntüleme
72
858,505Konular
982,979Mesajlar
33,104Kullanıcılar
droleSon üye
Üst Alt