iltasyazilim
FD Üye
Kaç Kişilik: 1214 Hazırlama: 10dk Pişirme: 10dk
Evde Kıymadan Döner Yapımı Tarifi İçin Malzemeler
1 kilo orta yağlı dana kıyma
2 adet kuru soğan
5 diş sarımsak
4 yemek kaşığı dolusu irmik
3 yemek kaşığı dolusu yoğurt
Tuz
Karabiber 23 tatlı kaşığı
Pul biber 12 tatlı kaşığı
Kimyon 23 tatlı kaşığı
Evde Kıymadan Döner Yapımı Tarifi Yapılışı
Geçen yıl, bir arkadaşımda yiyip keşfettiğim ve o günden beri sürekli yapıp buzluğuma attığım harika et tadında ev dönerini ailecek severek tüketiyoruz
Ani gelen misafirlerim için, yada vaktim kısıtlı olduğu zamanlarda pratikçe çıkarıp buzlu iken doğrayıp yağda kızartıyorum ve yanına patates püresi makarna yada pilav eşliğinde afiyetle yiyoruz Herkese tavsiye ederim kesinlikle deneyen herkesin beğeneceğini düşünüyorum yapımıda çok basit 10 dakikada hazırlayıp buzluğuma atıyorum
Geçelim ev yapımı döner tarifime
Ben 2 kilo kıyma ve iki katı malzeme ile 4 adet döner çıkardım
1 adeti 45 kişiye yeterli geliyor
Kıyma ve baharat hariç diğer malzemeyi mutfak robotuna koyup iyice çekelim
Üzerine kıymayı ekleyip baharatları koyalım ve 23 dakika robotta orta devirde harcı çekelim
Tadına bakalım eklenmesi gereken bir baharat varsa koyup elimizle robottan çıkarıp bir iki toparlayalım Ve 7 saat üzerini kapatıp buzdolabında dinlendirelim
Daha sonra harcı iki bölelim ve streç film serdiğimiz tezgahta rulo şekil verip saralım ve buzluğumuza atalım
Yemek istediğimiz zaman çıkarıp 10 dakika bekletip ince şekilde dilimleyip kızgın az yağda orta ateşte kızartalım Çabuk kızarıyor
Ben eti çok kızarmış sevdiğim için fazla pişirdim siz daha pembede bırakabilirsiniz
Afiyet olsun
Not:: Baharat için kullanacağımız kaşık büyük olmamalı tadına bakarak ayarlama yapınız kendi damak zevkinize göre ekleyiniz miktarını
Not: asla buzunu çözdürüp dilimlemeye çalışmayın dağılma yapar
Nefis Yemek Tarifleri
Evde Kıymadan Döner Yapımı Tarifi İçin Malzemeler
1 kilo orta yağlı dana kıyma
2 adet kuru soğan
5 diş sarımsak
4 yemek kaşığı dolusu irmik
3 yemek kaşığı dolusu yoğurt
Tuz
Karabiber 23 tatlı kaşığı
Pul biber 12 tatlı kaşığı
Kimyon 23 tatlı kaşığı
Evde Kıymadan Döner Yapımı Tarifi Yapılışı
Geçen yıl, bir arkadaşımda yiyip keşfettiğim ve o günden beri sürekli yapıp buzluğuma attığım harika et tadında ev dönerini ailecek severek tüketiyoruz
Ani gelen misafirlerim için, yada vaktim kısıtlı olduğu zamanlarda pratikçe çıkarıp buzlu iken doğrayıp yağda kızartıyorum ve yanına patates püresi makarna yada pilav eşliğinde afiyetle yiyoruz Herkese tavsiye ederim kesinlikle deneyen herkesin beğeneceğini düşünüyorum yapımıda çok basit 10 dakikada hazırlayıp buzluğuma atıyorum
Geçelim ev yapımı döner tarifime
Ben 2 kilo kıyma ve iki katı malzeme ile 4 adet döner çıkardım
1 adeti 45 kişiye yeterli geliyor
Kıyma ve baharat hariç diğer malzemeyi mutfak robotuna koyup iyice çekelim
Üzerine kıymayı ekleyip baharatları koyalım ve 23 dakika robotta orta devirde harcı çekelim
Tadına bakalım eklenmesi gereken bir baharat varsa koyup elimizle robottan çıkarıp bir iki toparlayalım Ve 7 saat üzerini kapatıp buzdolabında dinlendirelim
Daha sonra harcı iki bölelim ve streç film serdiğimiz tezgahta rulo şekil verip saralım ve buzluğumuza atalım
Yemek istediğimiz zaman çıkarıp 10 dakika bekletip ince şekilde dilimleyip kızgın az yağda orta ateşte kızartalım Çabuk kızarıyor
Ben eti çok kızarmış sevdiğim için fazla pişirdim siz daha pembede bırakabilirsiniz
Afiyet olsun
Not:: Baharat için kullanacağımız kaşık büyük olmamalı tadına bakarak ayarlama yapınız kendi damak zevkinize göre ekleyiniz miktarını
Not: asla buzunu çözdürüp dilimlemeye çalışmayın dağılma yapar
Nefis Yemek Tarifleri
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.