iltasyazilim
FD Üye
Evde Kıymalı Pide Nasıl Yapılır İçin Malzemeler Hamur için malzemeler:
*1 su bardağı süt
*1 paket yaş maya
*1 tatlı kaşığı toz şeker
*1, 5 tatlı kaşığı tuz
*Biraz ılık su
*2 kilodan biraz eksik un
İç malzemesi:
*1 kilo yağsız kıyma
*4 tane yeşil ve kırmızı biber
*3 tane kuru soğan
*1 küçük kase doğranmış maydanoz
*3 yemek kaşığı dolusu rama yağ
*1 su bardağı su
*1 yemek kaşığı pul biber
*1 yemek kaşığı toz biber ve tuz
*1,5 yemek kaşığı domates salçası
Evde Kıymalı Pide Nasıl Yapılır Yapılışı İlk önce bütün malzemeleri katıp hamurumuzu yoğuruyoruz Kulak memesi kıvamında olunca üstünü kapatıp bir saat dinlendiriyoruz Daha sonra biberleri ortadan bölüp ikiye, robotta çekiyoruz Aynı şekilde soğanı, domatesi de 4’de bölüp robotta macun haline gelmeyecek şekilde çekiyoruz Biber, domates biraz belli olursa iyi olur En son maydanozu ince ince doğruyoruz Büyük bir kapta kıymayı ve çektiğimiz malzemeleri koyuyoruz Baharatları yağı ilave ediyoruz En son suyu ve maydanozu ilave edip iyice harmanlıyoruz Kıymamız hazır Dinlenmiş olan hamurumuzdan cevizden büyük bezeler alıp resimdeki gibi ince uzun açıyoruz Üzerine 1 kaşık dolusu harç koyup iyice hamurun üstüne yayıyoruz Önceden ısıtılmış 250 derece fırında 5 dakika altı hafif kızarana kadar pişiriyoruz
Not : Fırın tepsisi iyice ısınmış olacak, hamuru öyle üzerine koyun
*1 su bardağı süt
*1 paket yaş maya
*1 tatlı kaşığı toz şeker
*1, 5 tatlı kaşığı tuz
*Biraz ılık su
*2 kilodan biraz eksik un
İç malzemesi:
*1 kilo yağsız kıyma
*4 tane yeşil ve kırmızı biber
*3 tane kuru soğan
*1 küçük kase doğranmış maydanoz
*3 yemek kaşığı dolusu rama yağ
*1 su bardağı su
*1 yemek kaşığı pul biber
*1 yemek kaşığı toz biber ve tuz
*1,5 yemek kaşığı domates salçası
Evde Kıymalı Pide Nasıl Yapılır Yapılışı İlk önce bütün malzemeleri katıp hamurumuzu yoğuruyoruz Kulak memesi kıvamında olunca üstünü kapatıp bir saat dinlendiriyoruz Daha sonra biberleri ortadan bölüp ikiye, robotta çekiyoruz Aynı şekilde soğanı, domatesi de 4’de bölüp robotta macun haline gelmeyecek şekilde çekiyoruz Biber, domates biraz belli olursa iyi olur En son maydanozu ince ince doğruyoruz Büyük bir kapta kıymayı ve çektiğimiz malzemeleri koyuyoruz Baharatları yağı ilave ediyoruz En son suyu ve maydanozu ilave edip iyice harmanlıyoruz Kıymamız hazır Dinlenmiş olan hamurumuzdan cevizden büyük bezeler alıp resimdeki gibi ince uzun açıyoruz Üzerine 1 kaşık dolusu harç koyup iyice hamurun üstüne yayıyoruz Önceden ısıtılmış 250 derece fırında 5 dakika altı hafif kızarana kadar pişiriyoruz
Not : Fırın tepsisi iyice ısınmış olacak, hamuru öyle üzerine koyun