iltasyazilim
FD Üye
Evde Kolay Sac Böreği Tarifi İçin Malzemeler
*Göz kararı un
*1 litre süt
*Tuz
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*1 paket kuru maya (yaşta olur)
*89 tane iri patates
*3 adet soğan
*Salça
*Maydanoz
Evde Kolay Sac Böreği Tarifi Yapılışı Derin yoğurma kabına, 1 litre sütü ekliyoruz
Tuzuda ekleyip tuz eriyene kadar elimizle karıştırıyoruz
Ardından sıvı yağ ve mayayı ekleyip karıştırıyoruz, unuda yavaş yavaş ölçülü miktarda ekleyerek karıştırmaya devam ediyoruz
Kulak memesi kıvamında bir hamur elde ediyoruz (Kişi sayısına göre miktarı artırabilirsiniz)
Elde ettiğimiz hamurun ağzını kapatıp yarım saat mayalanmasını bekliyoruz
Hamur mayalanırken iç harcı için, 3 soğanı küçük küçük doğrayıp tencereye alıyoruz
Sıvı yağda öldürdükten sonra salçasını atıyoruz
Kırmızı biber, tuz, önceden haşladığımız patatesleri rendeleyip içine atıyoruz, altını kapatıyoruz
Ardından doğranmış yarım demet maydanozu ekliyoruz, karıştırıyoruz
Son olarak piştikten sonra üzeri için, 56 kaşık tereyağı eritiyoruz
Yanmasına yakın söndürüyoruz
Piştikten sonra üzerine sürüyoruz, hamuru Çok büyük açmanıza gerek yok orta boyutta bir hamur acın arasına harcı sürün kapatın
Yanlarına bastırın
Pişerken açılmasın diyeee
*Göz kararı un
*1 litre süt
*Tuz
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*1 paket kuru maya (yaşta olur)
*89 tane iri patates
*3 adet soğan
*Salça
*Maydanoz
Evde Kolay Sac Böreği Tarifi Yapılışı Derin yoğurma kabına, 1 litre sütü ekliyoruz
Tuzuda ekleyip tuz eriyene kadar elimizle karıştırıyoruz
Ardından sıvı yağ ve mayayı ekleyip karıştırıyoruz, unuda yavaş yavaş ölçülü miktarda ekleyerek karıştırmaya devam ediyoruz
Kulak memesi kıvamında bir hamur elde ediyoruz (Kişi sayısına göre miktarı artırabilirsiniz)
Elde ettiğimiz hamurun ağzını kapatıp yarım saat mayalanmasını bekliyoruz
Hamur mayalanırken iç harcı için, 3 soğanı küçük küçük doğrayıp tencereye alıyoruz
Sıvı yağda öldürdükten sonra salçasını atıyoruz
Kırmızı biber, tuz, önceden haşladığımız patatesleri rendeleyip içine atıyoruz, altını kapatıyoruz
Ardından doğranmış yarım demet maydanozu ekliyoruz, karıştırıyoruz
Son olarak piştikten sonra üzeri için, 56 kaşık tereyağı eritiyoruz
Yanmasına yakın söndürüyoruz
Piştikten sonra üzerine sürüyoruz, hamuru Çok büyük açmanıza gerek yok orta boyutta bir hamur acın arasına harcı sürün kapatın
Yanlarına bastırın
Pişerken açılmasın diyeee