iltasyazilim
FD Üye
Evde Köy Ekmeği Yapımı Tarifi İçin Malzemeler
*4 su bardağı un
*Yarım paket yaş maya
*1 yemek kaşığı şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*Ilık su
Evde Köy Ekmeği Yapımı Tarifi Yapılışı Taptaze sıcacık mis gibi köy ekmeğine kimse yok demez sanırım Aslına bizim buralarda hemen hemen herkesin kapısında toprak küçük fırınlar vardı orda pişer bu ekmek önceleri hep bu ekmekten yapılıp yenirmiş ama şimdilerde çok nadir yapılıyor Bende arada evde yapıyorum Sizlerle paylaştım Sizde evde kendi ekmeğinizi yapmaya ne dersiniz ???
1
*Unumuzu kabımıza alalım
*Unumuzu çukur yapalım
*Mayamızı şekeri ılık suyu yavaş yavaş koyalım
*Tuzu ,mayanın yanına değil una ekleyelim
*Mayalanmayı geciktirmesin
*Hamurunuzu poğaça hamuru kıvamında yoğuralım
*Ne çok sert nede çok aşırı yumuşak olsun
*Yaklaşık iki su bardağı su tam geliyor
*Hamurumuzu iyice özleşene kadar yoğuralım
*Daha sonra hamurun hepsini top haline getirelim
*Elimizle bastıra bastıra ekmek şeklini verelim Zorlanırsanız merdaneyle açın
*Şimdi mayalamaya bırakalım ekmeğimizi
*Sıcak ortamda bir saate mayalanır ama kontrol edin parmağınızla bastırın
*Ekmek hamuruna hamur tekrar yukarı çıkıyorsa mayalama tamam demektir
*Fırına koymadan önce bir kaç yerinden çatal la delelim Önceden ısıtılmış 220 dereceli fırında yarım saate kadar nar gibi kızarmış ekmeğimiz hazır
*4 su bardağı un
*Yarım paket yaş maya
*1 yemek kaşığı şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*Ilık su
Evde Köy Ekmeği Yapımı Tarifi Yapılışı Taptaze sıcacık mis gibi köy ekmeğine kimse yok demez sanırım Aslına bizim buralarda hemen hemen herkesin kapısında toprak küçük fırınlar vardı orda pişer bu ekmek önceleri hep bu ekmekten yapılıp yenirmiş ama şimdilerde çok nadir yapılıyor Bende arada evde yapıyorum Sizlerle paylaştım Sizde evde kendi ekmeğinizi yapmaya ne dersiniz ???
1
*Unumuzu kabımıza alalım
*Unumuzu çukur yapalım
*Mayamızı şekeri ılık suyu yavaş yavaş koyalım
*Tuzu ,mayanın yanına değil una ekleyelim
*Mayalanmayı geciktirmesin
*Hamurunuzu poğaça hamuru kıvamında yoğuralım
*Ne çok sert nede çok aşırı yumuşak olsun
*Yaklaşık iki su bardağı su tam geliyor
*Hamurumuzu iyice özleşene kadar yoğuralım
*Daha sonra hamurun hepsini top haline getirelim
*Elimizle bastıra bastıra ekmek şeklini verelim Zorlanırsanız merdaneyle açın
*Şimdi mayalamaya bırakalım ekmeğimizi
*Sıcak ortamda bir saate mayalanır ama kontrol edin parmağınızla bastırın
*Ekmek hamuruna hamur tekrar yukarı çıkıyorsa mayalama tamam demektir
*Fırına koymadan önce bir kaç yerinden çatal la delelim Önceden ısıtılmış 220 dereceli fırında yarım saate kadar nar gibi kızarmış ekmeğimiz hazır