Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Evde Köy Ekmeği Yapımı

Evde Köy Ekmeği Yapımı

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Evde Köy Ekmeği Yapımı Tarifi İçin Malzemeler

*4 su bardağı un
*Yarım paket yaş maya
*1 yemek kaşığı şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*Ilık su

Evde Köy Ekmeği Yapımı Tarifi Yapılışı Taptaze sıcacık mis gibi köy ekmeğine kimse yok demez sanırım Aslına bizim buralarda hemen hemen herkesin kapısında toprak küçük fırınlar vardı orda pişer bu ekmek önceleri hep bu ekmekten yapılıp yenirmiş ama şimdilerde çok nadir yapılıyor Bende arada evde yapıyorum Sizlerle paylaştım Sizde evde kendi ekmeğinizi yapmaya ne dersiniz ???

1
*Unumuzu kabımıza alalım
*Unumuzu çukur yapalım
*Mayamızı şekeri ılık suyu yavaş yavaş koyalım
*Tuzu ,mayanın yanına değil una ekleyelim
*Mayalanmayı geciktirmesin
*Hamurunuzu poğaça hamuru kıvamında yoğuralım
*Ne çok sert nede çok aşırı yumuşak olsun
*Yaklaşık iki su bardağı su tam geliyor
*Hamurumuzu iyice özleşene kadar yoğuralım
*Daha sonra hamurun hepsini top haline getirelim
*Elimizle bastıra bastıra ekmek şeklini verelim Zorlanırsanız merdaneyle açın
*Şimdi mayalamaya bırakalım ekmeğimizi
*Sıcak ortamda bir saate mayalanır ama kontrol edin parmağınızla bastırın
*Ekmek hamuruna hamur tekrar yukarı çıkıyorsa mayalama tamam demektir
*Fırına koymadan önce bir kaç yerinden çatal la delelim Önceden ısıtılmış 220 dereceli fırında yarım saate kadar nar gibi kızarmış ekmeğimiz hazır
 
858,496Konular
982,387Mesajlar
30,223Kullanıcılar
metocdametocSon üye
Üst Alt