iltasyazilim
FD Üye
Evde Kumpir Lezzeti Tarifi İçin Malzemeler
*5 adet orta boy patates
*1 yemek kaşıgı tereyağı
*Tuz
Üzeri için;
*Kaşar peynir
*Rus salatası
*Tane süt mısır
*Kornişon turşu
*Ketcap
*Çekirdeksiz zeytin
*Kısır
Kısır için malzemeler;
*2 çay bardağı köftelik bulgur
*1 yemek kaşığı domates salcası
*1 çay bardağı kaynar su
*1 kuru soğan
*2 diş sarımsak
*Pul biber, karabiber, tuz nar, ekşisi
Evde Kumpir Lezzeti Tarifi Yapılışı Kısırın Yapılısı;
Soğanlar ve sarımsaklar ince ince doğranıp bir tencerede haşlanır Üzerine salca,nar ekşisi ve diğer tüm baharatlar eklenir En son kaynar suyumuzu da ekleyip ocaktan alalım 10 dk kadar dinlendirelim
Patatesleri yıkayıp içi su dolu tenceremizde haslayalım Pişip pişmediğini çatal yardımıyla test edebilirsiniz Haşlanan patateslerimizin ilk sıcaklığı çıkınca hemen soyalım ve bir kaseye patateslerimizi alalım Üzerine tereyağımızı ve tuzumuzu ekleyip püre haline gelene kadar karıştıralım ( elinizin yanmaması için ezerken çatal kullanabilirsiniz) servis tabağına patateslerimizi alıp çanak şeklini verelim Yani malzemelerimizin taşmaması için ortası hafif çukur olacak şekilde ayarlayalım) ve tüm malzemelerimizi patateslerimizin üzerine ekleyelim Ben bu malzemeleri kullandım isteğe bağlı sayısı artırılabilir veya azaltılabilir Afiyet olsun
*5 adet orta boy patates
*1 yemek kaşıgı tereyağı
*Tuz
Üzeri için;
*Kaşar peynir
*Rus salatası
*Tane süt mısır
*Kornişon turşu
*Ketcap
*Çekirdeksiz zeytin
*Kısır
Kısır için malzemeler;
*2 çay bardağı köftelik bulgur
*1 yemek kaşığı domates salcası
*1 çay bardağı kaynar su
*1 kuru soğan
*2 diş sarımsak
*Pul biber, karabiber, tuz nar, ekşisi
Evde Kumpir Lezzeti Tarifi Yapılışı Kısırın Yapılısı;
Soğanlar ve sarımsaklar ince ince doğranıp bir tencerede haşlanır Üzerine salca,nar ekşisi ve diğer tüm baharatlar eklenir En son kaynar suyumuzu da ekleyip ocaktan alalım 10 dk kadar dinlendirelim
Patatesleri yıkayıp içi su dolu tenceremizde haslayalım Pişip pişmediğini çatal yardımıyla test edebilirsiniz Haşlanan patateslerimizin ilk sıcaklığı çıkınca hemen soyalım ve bir kaseye patateslerimizi alalım Üzerine tereyağımızı ve tuzumuzu ekleyip püre haline gelene kadar karıştıralım ( elinizin yanmaması için ezerken çatal kullanabilirsiniz) servis tabağına patateslerimizi alıp çanak şeklini verelim Yani malzemelerimizin taşmaması için ortası hafif çukur olacak şekilde ayarlayalım) ve tüm malzemelerimizi patateslerimizin üzerine ekleyelim Ben bu malzemeleri kullandım isteğe bağlı sayısı artırılabilir veya azaltılabilir Afiyet olsun