iltasyazilim
FD Üye
Evde Kumpir Tarifi İçin Malzemeler
*4 adet orta boy patates
*300 gr kasar peyniri
*1 kavanoz garnitür
*300 gr haşlanmış tane mısır
*4 yemek kaşığı süzme yoğurt
*3 yemek kaşığı mayonez
*İsteğe bağlı kornişon turşu
*Yeşil zeytin
*1 yemek kaşığı tereyağı
*1 diş sarımsak
*Tuz
Evde Kumpir Tarifi Yapılışı 4 adet orta boy patatesi soyup küp küp doğrayıp haşlayalım Haşlama suyuna 1 tatlı kaşığı tuz atalım
Patates haşlanırken rus salatasını hazırlayalım: Garnitür, mısır, sarımsak, süzme yoğurt, mayonez, tuz karıştırılır İsterseniz kornişon turşusu da doğrayabilirsiniz
Kaşar peynirini rendeleyelim
Haşlanmış patatesleri bir çatal yardımıyla iyice püre haline getirelim İçine 1 yemek kaşığı tereyağını ve yaklaşık 1 su bardağı kasar peynirini katıp karıştıralım Bir tutam tuz ekleyebilirsiniz
Fırın kabını yağlayıp patates püresini tabana yayalım İsterseniz borcam kullanabilirsiniz Ben porsiyonluk küçük güveç kabı kullandım Patateslerin üzerine yaklaşık 2 yemek kaşığı kadar kasar rendesini koyup 180°lik fırında kaşarın üzeri kızarana kadar pişirelim
Fırından çıkardığımız pürenin soğumasını bekleyip rus salatasını üzerine dökebiliriz İstediğiniz gibi servis yapabilirsinizAfiyet olsun
*4 adet orta boy patates
*300 gr kasar peyniri
*1 kavanoz garnitür
*300 gr haşlanmış tane mısır
*4 yemek kaşığı süzme yoğurt
*3 yemek kaşığı mayonez
*İsteğe bağlı kornişon turşu
*Yeşil zeytin
*1 yemek kaşığı tereyağı
*1 diş sarımsak
*Tuz
Evde Kumpir Tarifi Yapılışı 4 adet orta boy patatesi soyup küp küp doğrayıp haşlayalım Haşlama suyuna 1 tatlı kaşığı tuz atalım
Patates haşlanırken rus salatasını hazırlayalım: Garnitür, mısır, sarımsak, süzme yoğurt, mayonez, tuz karıştırılır İsterseniz kornişon turşusu da doğrayabilirsiniz
Kaşar peynirini rendeleyelim
Haşlanmış patatesleri bir çatal yardımıyla iyice püre haline getirelim İçine 1 yemek kaşığı tereyağını ve yaklaşık 1 su bardağı kasar peynirini katıp karıştıralım Bir tutam tuz ekleyebilirsiniz
Fırın kabını yağlayıp patates püresini tabana yayalım İsterseniz borcam kullanabilirsiniz Ben porsiyonluk küçük güveç kabı kullandım Patateslerin üzerine yaklaşık 2 yemek kaşığı kadar kasar rendesini koyup 180°lik fırında kaşarın üzeri kızarana kadar pişirelim
Fırından çıkardığımız pürenin soğumasını bekleyip rus salatasını üzerine dökebiliriz İstediğiniz gibi servis yapabilirsinizAfiyet olsun