Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Evde künefe nasıl yapılır? Çıtır çıtır künefe tarifi

Evde künefe nasıl yapılır? Çıtır çıtır künefe tarifi
0
122

makaleci

FD Üye
Katılım
Ocak 14, 2020
Mesajlar
87,772
Etkileşim
8
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
68
evde_kunefe_nasil_yapilir_citir_citir_kunefe_tarifi_1571817893_0587.jpg

Dışarıda restoranlarda yediğiniz künefeyi evde güzelce hazırladıktan sonra dışarıda yemek istemeyeceksiniz. Üstelik yapımı zor olarak düşündüğünüz künefenin püf noktalarına dikkat ettiğinizde dışarıdakilerden daha güzel olacaktır. İşte karşınızda evde künefenin püf noktaları ve pratik tarifi:

Kadayıfla buluşan dil peyniri, bir de üzerine lezzetli şerbet eklenince değmeyin ağzınızın tadına. Hatay'ın meşhur tatlıları arasında yer alan künefe, evde de kolayca yapılabilir. Yiyenin bir daha yemek isteyeceği, damak çatlatan lezzete sahip künefeyi vereceğimiz tarifle yaptığınızda siz de çok beğeneceksiniz. Künefenin püf noktaları nelerdir ve nasıl pratik yapılır? İşte cevabı...

0VCX4_1571817931_5144.jpg

EVDE PRATİK KÜNEFE TARİFİ:

MALZEMELER

200 gram tel kadayıf
100 gram tereyağ
200 gram dil peyniri

Şerbeti için;

1,5 su bardağı şeker
1,5 su bardağı su
3-4 damla limon suyu

Süsü için;

Antep fıstığı tozu ve kaymak

hmzlr_1571817904_7822.jpg

YAPILIŞI

Tarifi hazırlamadan önce mutlaka şerbeti hazırlayarak ılık hale gelmesi için kenara bırakın.

Daha sonra malzemeleri oda sıcaklığına gelene kadar bekletin.

Oda sıcaklığına gelen kadayıfla tereyağını güzelce harmanlayın.

Krep tavasını da az yağ ile yağladıktan sonra kadayıfları tavaya boşluk kalmayacak şekilde 1 cm kadar yayın.

Üzerine tabakla bastırarak dümdüz olmasını sağlayın. Kadayıflar ısındıktan sonra üzerine dil peynirlerini eşit miktarda olacak şekilde yayın.

O da biraz ısındıktan sonra üzerini tekrar kadayıf ile kaplayıp yine baskı uygulayın. Kadayıfların iç içe geçip birbirine yapıştığından emin olduktan sonra kısık ateşte her iki tarafı kızarana kadar pişirin.

Ardından sıcak kadayıfın üzerine ılık hale gelen şerbeti dökün. Şerbet çektikten sonra antep fıstığıyla süsleyerek servis edin.

Afiyet olsun...

PÜF NOKTALARI:

Peyniri fazla koyduğunuzda künefenin tadı daha güzel olacaktır.

Kadayıfların kızardığını kenarlarından anlayabilirsiniz.

Künefeye şerbet dökerken mutlaka ılık olmasına özen gösterin sıcak şerbet hamur kıvamına gelmesini sağlayacaktır. 
 
858,497Konular
981,953Mesajlar
29,950Kullanıcılar
ivol.kanSon üye
Üst Alt