Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Evde Künefe Nasıl Yapılır

Evde Künefe Nasıl Yapılır

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Evde Künefe yapılışı
Resimli Künefe tarifi


Evde Künefe Malzemeler:

½ kg Kadayıf
200300 gr, isteğe tabi, özel künefe peyniri (ya da adamakıllı tuzsuz beyaz peynir)
125 gr yağ (bu yağ isteğe ast olarak tereyağı ya da istikrarsız yağ yada ikisinin karışımı olabilir)

Üstünün Şerbeti için

2 bardak su, 2 kadeh şeker, 12 damla limon suyu



Evde Künefe Yapılışı:

Kadayıf mutfak robotunda çekilerek, küçültülür
Çekilmiş kadayıfın içine eritilmiş tereyağı ve akışkan yağ karışımı konularak ve elle karıştırılırarak kadayıflar yağlanır (yağ fazla olmamalı, yalnızca bütün kadayıflar yağa bulanmalı)
Yağlanmıs kadayıf ikiye ayrılır ve yarısı teflon tava veya künefe tavasına fazla kalın olmayacak bir şekilde elle sıkıştırılarak serilir,
Araya peynir de serilerek, üzeri kalan kadayıfla yine bastırılarak kapatılır
Ocağın üzerinde kısık ateşte yavaş yavaş, çevire çevire ve spatula ile bastıra bastıra pişirilir,
Tercihe göre kenarından gitgide tereyağı konulabilir,
Bir yüzü kızarınca, öteki yüzü çevrilir ve aynı işlemler diğer yüz içinde yapılır
Kızaran künefenin üstüne, künefe ılıkken, sıcak şerbet dökülür ve sıcak olarak afiyetle yenir

Sağlık Durumu Olsun *
 
858,499Konular
982,579Mesajlar
30,340Kullanıcılar
cim_3444Son üye
Üst Alt