iltasyazilim
FD Üye
Evde Künefe yapılışı
Resimli Künefe tarifi
Evde Künefe Malzemeler:
½ kg Kadayıf
200300 gr, isteğe tabi, özel künefe peyniri (ya da adamakıllı tuzsuz beyaz peynir)
125 gr yağ (bu yağ isteğe ast olarak tereyağı ya da istikrarsız yağ yada ikisinin karışımı olabilir)
Üstünün Şerbeti için
2 bardak su, 2 kadeh şeker, 12 damla limon suyu
Evde Künefe Yapılışı:
Kadayıf mutfak robotunda çekilerek, küçültülür
Çekilmiş kadayıfın içine eritilmiş tereyağı ve akışkan yağ karışımı konularak ve elle karıştırılırarak kadayıflar yağlanır (yağ fazla olmamalı, yalnızca bütün kadayıflar yağa bulanmalı)
Yağlanmıs kadayıf ikiye ayrılır ve yarısı teflon tava veya künefe tavasına fazla kalın olmayacak bir şekilde elle sıkıştırılarak serilir,
Araya peynir de serilerek, üzeri kalan kadayıfla yine bastırılarak kapatılır
Ocağın üzerinde kısık ateşte yavaş yavaş, çevire çevire ve spatula ile bastıra bastıra pişirilir,
Tercihe göre kenarından gitgide tereyağı konulabilir,
Bir yüzü kızarınca, öteki yüzü çevrilir ve aynı işlemler diğer yüz içinde yapılır
Kızaran künefenin üstüne, künefe ılıkken, sıcak şerbet dökülür ve sıcak olarak afiyetle yenir
Sağlık Durumu Olsun *
Resimli Künefe tarifi
Evde Künefe Malzemeler:
½ kg Kadayıf
200300 gr, isteğe tabi, özel künefe peyniri (ya da adamakıllı tuzsuz beyaz peynir)
125 gr yağ (bu yağ isteğe ast olarak tereyağı ya da istikrarsız yağ yada ikisinin karışımı olabilir)
Üstünün Şerbeti için
2 bardak su, 2 kadeh şeker, 12 damla limon suyu
Evde Künefe Yapılışı:
Kadayıf mutfak robotunda çekilerek, küçültülür
Çekilmiş kadayıfın içine eritilmiş tereyağı ve akışkan yağ karışımı konularak ve elle karıştırılırarak kadayıflar yağlanır (yağ fazla olmamalı, yalnızca bütün kadayıflar yağa bulanmalı)
Yağlanmıs kadayıf ikiye ayrılır ve yarısı teflon tava veya künefe tavasına fazla kalın olmayacak bir şekilde elle sıkıştırılarak serilir,
Araya peynir de serilerek, üzeri kalan kadayıfla yine bastırılarak kapatılır
Ocağın üzerinde kısık ateşte yavaş yavaş, çevire çevire ve spatula ile bastıra bastıra pişirilir,
Tercihe göre kenarından gitgide tereyağı konulabilir,
Bir yüzü kızarınca, öteki yüzü çevrilir ve aynı işlemler diğer yüz içinde yapılır
Kızaran künefenin üstüne, künefe ılıkken, sıcak şerbet dökülür ve sıcak olarak afiyetle yenir
Sağlık Durumu Olsun *