Pastanelerde en çok satılan lezzetler arasında mekan alan kuru pasta, meskende de basitçe yapılabilir. Münhasıran tatlı olanı çayın yanına çok yakıştığı için sizler de hanenizde kolay kolay hazırlamak istiyorsanız hakikat adrestesiniz. Imalatı pratik mesken imalatı kuru pasta tanımını metnimizde bulabilirsiniz.
Kuru pasta tüm pastanelerde bulabileceğiniz, çay saatlerinin vazgeçilmezi ve misafirliğe giderken kesinlikle alınan enfes bir lezzettir. Hem tatlı hem de tuzlu yapılan kuru pastayı, pastaneden almak değil de kendim yapmak istiyorum diyenlerdenseniz tanımı bugünkü metnimizde. Üstelik uzun mühlet bayatlamadığı için kavanozun içerisinde saklayabilirsiniz. Kıyır kıyır ağızda dağılan lezzetiyle konut ziyaretine, hasta ziyaretine giderken dışarıdan almak tarafına kendi ellerinizle kolay kolay yapabilirsiniz.
KURU PASTA TANIMI:
GEREÇLER
125 gram tereyağı
1 çay bardağı likit yağ
2 adet yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı mısır nişastası
1 paket kabartma tozu
3 su bardağına yakın un
2 yemek kaşığı kakao
Süslemek için;
İri çekilmiş fındık
Hindistan cevizi
Bitter yahut sütlü çikolata
YAPILIŞI
Öncelikle un ve kakao dışındaki tüm materyalleri bir kabın içerisinde karıştırın.
Daha sonra azar azar unu ekleyerek yoğurun. Hamuru iki modüle bölerek, yarısına kakao ek edin.
Hindistan cevizli yapmak isterseniz, sade olan hamurun içerisine 1 yemek kaşığı ekleyebilirsiniz.
Biçim verip yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Hal verdikten sonra üzerine hindistan cevizi sürmek isterseniz yumurta akına batırıp hindistan cevizi ile bulayın.
Hazırladığınız kurabiyeleri evvelden ısıtılmış 170 nokta fırında beyaz kalacak biçimde pişirin.
Ilık hale geldiğinde servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun...
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.