iltasyazilim
FD Üye
68 dak Hazırlık: 60 dak | Pişirme: 8 dak | Servis: 8 kişilik
Evde Lahmacun yapmanın aslında oldukça kolay olduğunu biliyor muydunuz? Video’da verdiğim püf noktaları sayesinde çıtır çıtır, çok lezzetli Lahmacunlar yapabilirsiniz! Afiyet olsun
Malzemeler:
300 gram Un
200 ml ılık su
12 yk Toz Maya
250 gram Kuzu Kıyma
2 adet Domates (rende)
2 adet Sivri Biber (doğranmış)
1 adet Soğan (rende)
3 diş Sarımsak (render)
12 yk Domates Salça
12 tk Biber Salça
12 demet Maydanoz
Tuz, Karabiber
Adımlar:
Mayayı ılık suya koyun ve aktive olması için 15 dakika bekleyin (instant maya kullanırsanız gerek yok)
Una, biraz tuz ve mayalı suyu ekleyerek hamurunuzu elde edin 10 dakika yoğurun Ilık bir yerde 1 saat mayalanmaya bırakın
Kıyma, domates, biber, soğan, sarımsak, salça ve maydanozu bir kasede birleştirin ve elinizle yoğurun
Mayalanan hamuru 8 eşit parçaya bölün 25 cm çapında incecik açın Üzerine kıymalı harçtan sürün ve 230 derece fırında 8 dakika pişirin
Bol limon, maydanoz ve sumak ile servis edin Afiyet olsun!
Püf Noktası: Kapalı fırında 1 kaba sıcak su koyun ve hamurunuzu fırında mayalanmaya bırakın Sıcak sudan yükselen buhar fırınınızı ısıtacak ve hamurunuzun mayalanması için ideal ortamı yaratacak!
Kaynak:İdilTatari
Evde Lahmacun yapmanın aslında oldukça kolay olduğunu biliyor muydunuz? Video’da verdiğim püf noktaları sayesinde çıtır çıtır, çok lezzetli Lahmacunlar yapabilirsiniz! Afiyet olsun
Malzemeler:
300 gram Un
200 ml ılık su
12 yk Toz Maya
250 gram Kuzu Kıyma
2 adet Domates (rende)
2 adet Sivri Biber (doğranmış)
1 adet Soğan (rende)
3 diş Sarımsak (render)
12 yk Domates Salça
12 tk Biber Salça
12 demet Maydanoz
Tuz, Karabiber
Adımlar:
Mayayı ılık suya koyun ve aktive olması için 15 dakika bekleyin (instant maya kullanırsanız gerek yok)
Una, biraz tuz ve mayalı suyu ekleyerek hamurunuzu elde edin 10 dakika yoğurun Ilık bir yerde 1 saat mayalanmaya bırakın
Kıyma, domates, biber, soğan, sarımsak, salça ve maydanozu bir kasede birleştirin ve elinizle yoğurun
Mayalanan hamuru 8 eşit parçaya bölün 25 cm çapında incecik açın Üzerine kıymalı harçtan sürün ve 230 derece fırında 8 dakika pişirin
Bol limon, maydanoz ve sumak ile servis edin Afiyet olsun!
Püf Noktası: Kapalı fırında 1 kaba sıcak su koyun ve hamurunuzu fırında mayalanmaya bırakın Sıcak sudan yükselen buhar fırınınızı ısıtacak ve hamurunuzun mayalanması için ideal ortamı yaratacak!
Kaynak:İdilTatari