iltasyazilim
FD Üye
Evde Lahmacun Yapımı Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için;
*Yarımdan daha az yaş maya
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 tatlı kaşığı şeker
*1, 5 tatlı kaşığı tuz
*34 yemek kaşığı yoğurt
*Aldığı kadar un
İç harcı;
*250300 gram kıyma
*2 adet kuru soğan
*2 baş sarımsak
*1 yeşil biber
*1 kırmızı biber
*1 adet domates
*Yarım demet maydanoz
*1, 5 tatlı kaşığı tuz
*1 tatlı kaşığı pul biber
*1 çay kaşığı karabiber
*1 çay kaşığı kimyon
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*1, 5 yemek kaşığı salça
*Not Benim salçam karışık
Evde Lahmacun Yapımı Tarifi Yapılışı Un hariç bütün malzemeler karıştırılır ,yavaş yavaş un eklenerek güzel yumuşak bir hamur yoğurulur ve dinlendirilir Domates ve maydanoz hariç diğerleri robota vurulur Karıştırma kabına alınır Domates ve maydanoz çok küçük bir şekilde doğranır Kıyma ve baharatlar da eklenerek karıştırılır Hamurdan küçük küçük bezeler yapılır ve yuvarlak açılır Çok az yağlanmış tepsiye koyup harçtan üzerine koyarak bir güzel yayılır Ve 180200 derece fırında pişirilir Not Ben pişen Lahmacunları kapaklı bir saklama kabına koyup aralarına birer yaprak kağıt havlu koydum Terleyip ıslanmaması için Çok güzel oldu tavsiye ederim
*Yarımdan daha az yaş maya
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 tatlı kaşığı şeker
*1, 5 tatlı kaşığı tuz
*34 yemek kaşığı yoğurt
*Aldığı kadar un
İç harcı;
*250300 gram kıyma
*2 adet kuru soğan
*2 baş sarımsak
*1 yeşil biber
*1 kırmızı biber
*1 adet domates
*Yarım demet maydanoz
*1, 5 tatlı kaşığı tuz
*1 tatlı kaşığı pul biber
*1 çay kaşığı karabiber
*1 çay kaşığı kimyon
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*1, 5 yemek kaşığı salça
*Not Benim salçam karışık
Evde Lahmacun Yapımı Tarifi Yapılışı Un hariç bütün malzemeler karıştırılır ,yavaş yavaş un eklenerek güzel yumuşak bir hamur yoğurulur ve dinlendirilir Domates ve maydanoz hariç diğerleri robota vurulur Karıştırma kabına alınır Domates ve maydanoz çok küçük bir şekilde doğranır Kıyma ve baharatlar da eklenerek karıştırılır Hamurdan küçük küçük bezeler yapılır ve yuvarlak açılır Çok az yağlanmış tepsiye koyup harçtan üzerine koyarak bir güzel yayılır Ve 180200 derece fırında pişirilir Not Ben pişen Lahmacunları kapaklı bir saklama kabına koyup aralarına birer yaprak kağıt havlu koydum Terleyip ıslanmaması için Çok güzel oldu tavsiye ederim