Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Evde limonata nasıl yapılır? 1 limondan 3 litre limonata tarifi

Evde limonata nasıl yapılır? 1 limondan 3 litre limonata tarifi
0
55

dagcı

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,225
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
68
F-D Coin
66
evde_limonata_nasil_yapilir_1_limondan_3_litre_limonata_tarifi_1561792358_4577.jpg

Yazın en çok tercih edilen ve sevilen içeceklerden biri limonatadır. Eğer sizde limonatayı seviyor ve farklı limonata tarifleri denemek istiyorsanız bu haber tam size göre. Evde pratik bir şekilde limonata yapmanın püf noktalarını sizlerle paylaşıyoruz.

Limonata, hem asitli içeceklere göre daha sağlıklıdır hem de diyet yaparken de rahatlıkla tüketilebilecek bir içecektir. Limon suyu, şeker ve sudan yapılan bir içecektir. Limonata dünyanın hemen hemen her ülkesinde yapılır ve içilir. Limonun her tarafıyla yapıldığı da olur, özellikle dışarıda büfe ve lokantalarda böyledir. Bununla birlikte limonatanın içinde bulunan C vitamini de yaz aylarının rehavetine karşılık vücuda dinçlik vererek halsizliği oradan kaldırır. Bu nedenle limonata, yaz aylarında hemen hemen her gün tüketilmelidir. Ancak dışarıda sarılan limonatalar gibi evde de nasıl yapılır? Evde limonata yapmanın püf noktaları nelerdir? 

1 LİMONDAN 3 LİTRE LİMONATA TARİFİ:

MALZEMELER

1 adet limon
1 adet portakal
1 su bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı limon tuzu
3 litre su

rHtIP_1561792432_9777.jpg

YAPILIŞI

Öncelikle portakal ve limonu buzluğa koyup bir gece boyunca dondurun.

Daha sonra buzluktan çıkan portakal ve limonu 10 dakika kadar bekletin.

Mutfak robotunun içerisine limon ve portakalı 4'e bölerek koyun.

İyice ezilene kadar robottan geçirdikten sonra şekerle ovalayabilirsiniz.

3 litre suyun içerisine şekerle ovduğunuz karışımı ilave ederek, limon tuzu da ekleyin.

Güzelce karıştırın. Ardından bir kaba temiz bir tülbent geçirin. İçeceği tülbentten geçirin.

Posa kalınca çamaşır sıkar gibi sıkın.Renk vermeyi bırakana kadar sıkma işlemine devam edin.

Dolapta yarım saat beklettikten sonra servis edebilirsiniz. 

Afiyet olsun...
 
858,478Konular
981,314Mesajlar
29,569Kullanıcılar
allytrSon üye
Üst Alt