iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler
1 kg (89 bardak) un
12 bardak açma payı un
50 gr (2 yemek yemek kaşığı tepeleme) yaş maya
12 bardak ılık su
1 yemek yemek kaşığı silme tuz
1 yemek yemek kaşığı tepeleme tozşeker
1 yemek kaşığı nebati sıvıyağ
Konut Yapımı Ekmek Tarifi
1,1 kilo unu hamur tahtasına eleyin Ortasını genişçe açın Unun ortasında mayayı bir bardak ılık su katarak ezin Bi¬raz un karıştırarak yumuşakça bir hamur yapın; üzerini kalan unla kapatın
3,510 dakika sonra un ayrılıp çatlamaya başlayınca ortasını açın Tuz, şeker serpin; yağ koyun, kalan ılık suyu katarak hamuru yoğurun
4,Dibi unlanmış bir barbar alın ve üzerini örtün İki misli kabarana kadar mayalanmasını bekleyin Bitmiş hamur tahtasına alıp bir iki defa yoğurun
5,Yuvarlak ekmekler yapın ve yağlanmış bir tepsiye yerleştirin Her Yerde mayalandırın Mutfak makasıyla ekmeklerin üzerini çaprazlama belli;
6,Önce dargın fırında 56 dakika pi¬şirin, sonradan ısıyı normale getirin, 25 dakika daha pişmesini sağlayın *
1 kg (89 bardak) un
12 bardak açma payı un
50 gr (2 yemek yemek kaşığı tepeleme) yaş maya
12 bardak ılık su
1 yemek yemek kaşığı silme tuz
1 yemek yemek kaşığı tepeleme tozşeker
1 yemek kaşığı nebati sıvıyağ
Konut Yapımı Ekmek Tarifi
1,1 kilo unu hamur tahtasına eleyin Ortasını genişçe açın Unun ortasında mayayı bir bardak ılık su katarak ezin Bi¬raz un karıştırarak yumuşakça bir hamur yapın; üzerini kalan unla kapatın
3,510 dakika sonra un ayrılıp çatlamaya başlayınca ortasını açın Tuz, şeker serpin; yağ koyun, kalan ılık suyu katarak hamuru yoğurun
4,Dibi unlanmış bir barbar alın ve üzerini örtün İki misli kabarana kadar mayalanmasını bekleyin Bitmiş hamur tahtasına alıp bir iki defa yoğurun
5,Yuvarlak ekmekler yapın ve yağlanmış bir tepsiye yerleştirin Her Yerde mayalandırın Mutfak makasıyla ekmeklerin üzerini çaprazlama belli;
6,Önce dargın fırında 56 dakika pi¬şirin, sonradan ısıyı normale getirin, 25 dakika daha pişmesini sağlayın *