Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Evde marlenka tatlısı nasıl yapılır?

Evde marlenka tatlısı nasıl yapılır?
0
172

makaleci

FD Üye
Katılım
Ocak 14, 2020
Mesajlar
87,772
Etkileşim
8
Puan
38
Yaş
37
F-D Coin
73

Yumuşacık ve hafif tadı ile vazgeçilmez tatlılarınızın arasına girecek Marlenkayı, konutunuzda kolay ve pratik bir biçimde yapabilirsiniz. Son vakitlerin en tanınan tatlısı olan marlenkanın hem püf noktalarını hem de hanede denemek için kesinlikle hazırladığımız tanımı denemelisiniz.

Marlenka, Eski Sovyetler Birliği devletinde en tanınan olan eski bir kektir. Ana gereci bal ve ağırlaştırılmış sütten yapılan marlenka tatlısı, uzun uğraşlar sonucunda elde edilmiştir. Krema dolgulu pandispanya katmanlarından oluşan marlenka damaklarda bıraktığı lezzet ile adeta iz bırakıyor. Hem kekinde hem de kremasında bal içermesi kendine hayran bıraktırıyor. Şimdilerde hazır paketlenmiş olarak marketlerde satılan marlenka tatlısını meskende kolay kolay yapabilirsiniz. Tadının hafifliğiyle çay saatlerinin, altın günlerinin tezli tatlısı olacak marlenkanın tanımı metnimizde.

MARLENKA TANIMI:

MATERYALLER

1,5 su bardağı şeker
3 bardak un
2 adet yumurta
2 yemek kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı bal
1 paket kabartma tozu

Kondanse süt için;

5 bardak süt
2 bardak şeker

Krema için;

5 bardak süt
3 adet yumurta
2 çorba kaşığı bal
2 çorba kaşığı tereyağı
Bir bardak un 

Süslemek için;

500 gram fındık içi

6BySY_1566639186_9177.jpg

YAPILIŞI

Şeker ve yumurtaları bir kabın içinde güzelce çırpın. Daha sonra tereyağını eriterek bu karışımın içine koyun. Bir vade karıştırdıktan sonra öteki gereçleri ekleyin. Gereçleri karıştırırken mümkün olduğunca tahta kaşık kullanmaya dikkat edin. 

Hazırlanan keki düz bir fırın tepsisine dökün ve 120 kademede pişirin. 

Kondanse sütü hazırlamak için, sütü kaynatın ve kaynadıktan sonra içine şeker ekleyin. Şekerle birlikte bir mühlet daha kaynatmaya devam edin. Büsbütün kaynayınca ocaktan alın. 

Krema için, süt, yumurta, tereyağı ve balı tencerenin içinde düzgünce çırpın. Çırpılan karışımın içine unu ekleyerek çırpmaya devam edin, daha sonra içine un katarak ocağın üzerine alın ve pişirin. 

Pişen keki şeritler halinde kesin. Katların arasına kremayı sürerek üst üste koyun. En üste fındıkları koyarak süsleyin ve servis edin. 

Afiyet olsun...
 
858,505Konular
982,832Mesajlar
33,076Kullanıcılar
CvvhvvSon üye
Üst Alt