iltasyazilim
FD Üye
Ev yapımı mayonez
Evde mayonez yapmak için gerekenler
Mayonez gerçekleştirmek için neler lazım
MALZEMELER
1 Su Bardağı Ayçiçek Yağı (iyi kalitede)
1 Adet Yumurta
1 Dere kaşığı tuz
1 Çorba kaşığı limon suyu
1 Çorba kaşığı sirke
HAZIRLANIŞI
Mayonez nasıl yapılır bilmiyorsanız, sadece bir yumurta sarısının çok büyük bir bardak ayçiçek yağını emip katılaşması size acayip gelebilir Gerçekte ilginç
Bir çırpma kabına yumurtanın sarısı konulur Lakin beyazından karışıklığa itmek için fazla mücadele sarfedilmez; birazcık beyazından da girsin içine Çırpma kabında ya da mikserde yağ bulaşığı olmaması çok müühimdir
Mikserle bu yumurta sarısı çırpılmaya başlanır ve mayonezin yapımı bitene değin çırpılmaya ara verilmez
Yumurta sarısının uygun bir şekilde çırpıldığına kanaat getirdikten sonra yağdan bir damla damlatılır (Çırpmaya hiç ara verilmiyor) Bu yağ yumurta göre en ince ayrıntısına kadar emildikten sonradan yarım akarsu kaşığı daha yağ ek edilir Bu da yumurta göre en ince ayrıntısına kadar emildikten sonradan defalarca 34 dere kaşığı yağ ek edilir Bu yağ da yumurta kadar tamamen emildikten sonradan kalan yağ 34 seferde barbar boşaltılır Her seferinde yağ koyduktan daha sonra yumurta yağı çekene dek çırpılır
Eğer yumurta yağı çekmeden yağ ek ederseniz mayonez kesilir Süt kesiği gibi bir görünüş olur ve bunu oysa yağ yerine kullanabilirsiniz Böyle bir durumla karşılaşırsanız yeniden deneyin ve bozuk mayonezi yağ niyetine kullanın Aman uyarı; mikseri ve çırpma kabını hiç yağ kalmayacak şekilde yıkamadan başlamayın; o da kesilir yahut Lakin bu kesilme işi sizi korkutmasın Onlarca sefer yaptım, yalnızca iki kere başıma geldi Birincil başlarda o da
Bütün yağ yumurtaya yedirildikten daha sonra sirke konur ve biraz çırpılır Yağ kokusu gidecek, kokusu mayoneze benzeyecektir Sirke yedirildikten sonra limon suyu konur ve birazcık çırpılır Mayonezin rengi sarıdan beyaza dönecektir En son olarak da tuzu ek edin Tuz da karışınca mikseri bundan böyle kapatabilirsiniz
Eğer rengi sizi memnuniyet etmediyse yumurtayı koyarken beyazından birazcık daha fazla karıştırın sarının içine Değil; yine de olmadı, daha beyaz olsun diyorsanız, içine bir arz oksijenli su (Hidrojen Peroksit), çamaşır suyu (Sodyum Hipoklorit) ya da bir diğer beyazlatıcı (mesela ekmeklere sıkça konan Aseton Peroksit) koymayın Onları fakat insan sağlığına yük vermeyen hazırlanmış gıda üreticileri koyar Siz tam beyaz olmasa da böyle tüketin *
Evde mayonez yapmak için gerekenler
Mayonez gerçekleştirmek için neler lazım
MALZEMELER
1 Su Bardağı Ayçiçek Yağı (iyi kalitede)
1 Adet Yumurta
1 Dere kaşığı tuz
1 Çorba kaşığı limon suyu
1 Çorba kaşığı sirke
HAZIRLANIŞI
Mayonez nasıl yapılır bilmiyorsanız, sadece bir yumurta sarısının çok büyük bir bardak ayçiçek yağını emip katılaşması size acayip gelebilir Gerçekte ilginç
Bir çırpma kabına yumurtanın sarısı konulur Lakin beyazından karışıklığa itmek için fazla mücadele sarfedilmez; birazcık beyazından da girsin içine Çırpma kabında ya da mikserde yağ bulaşığı olmaması çok müühimdir
Mikserle bu yumurta sarısı çırpılmaya başlanır ve mayonezin yapımı bitene değin çırpılmaya ara verilmez
Yumurta sarısının uygun bir şekilde çırpıldığına kanaat getirdikten sonra yağdan bir damla damlatılır (Çırpmaya hiç ara verilmiyor) Bu yağ yumurta göre en ince ayrıntısına kadar emildikten sonradan yarım akarsu kaşığı daha yağ ek edilir Bu da yumurta göre en ince ayrıntısına kadar emildikten sonradan defalarca 34 dere kaşığı yağ ek edilir Bu yağ da yumurta kadar tamamen emildikten sonradan kalan yağ 34 seferde barbar boşaltılır Her seferinde yağ koyduktan daha sonra yumurta yağı çekene dek çırpılır
Eğer yumurta yağı çekmeden yağ ek ederseniz mayonez kesilir Süt kesiği gibi bir görünüş olur ve bunu oysa yağ yerine kullanabilirsiniz Böyle bir durumla karşılaşırsanız yeniden deneyin ve bozuk mayonezi yağ niyetine kullanın Aman uyarı; mikseri ve çırpma kabını hiç yağ kalmayacak şekilde yıkamadan başlamayın; o da kesilir yahut Lakin bu kesilme işi sizi korkutmasın Onlarca sefer yaptım, yalnızca iki kere başıma geldi Birincil başlarda o da
Bütün yağ yumurtaya yedirildikten daha sonra sirke konur ve biraz çırpılır Yağ kokusu gidecek, kokusu mayoneze benzeyecektir Sirke yedirildikten sonra limon suyu konur ve birazcık çırpılır Mayonezin rengi sarıdan beyaza dönecektir En son olarak da tuzu ek edin Tuz da karışınca mikseri bundan böyle kapatabilirsiniz
Eğer rengi sizi memnuniyet etmediyse yumurtayı koyarken beyazından birazcık daha fazla karıştırın sarının içine Değil; yine de olmadı, daha beyaz olsun diyorsanız, içine bir arz oksijenli su (Hidrojen Peroksit), çamaşır suyu (Sodyum Hipoklorit) ya da bir diğer beyazlatıcı (mesela ekmeklere sıkça konan Aseton Peroksit) koymayın Onları fakat insan sağlığına yük vermeyen hazırlanmış gıda üreticileri koyar Siz tam beyaz olmasa da böyle tüketin *