Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Evde mumbar dolması nasıl yapılır?

Evde mumbar dolması nasıl yapılır?
0
134

makaleci

FD Üye
Katılım
Ocak 14, 2020
Mesajlar
87,772
Etkileşim
8
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
68
enfes_mumbar_dolmasi_nasil_yapilir_1564653124_1193.jpg

Şark Anadolu kültüründe sofralardan eksik olmayan mumbar herkes tarafından merak edilir. Ekseriyetle kokusu nedeniyle herkes tarafından çok sevilmese de düşkünleri vardır. Mumbarı hanenizde pişirmek istiyorsanız hazırladığımız tarife göz atabilirsiniz.

Mumbar, birtakım kesimlere nazaran ismi bumbar olarak bilinen bir yemek ismidir. Koyunun kalın bağırsaklarının iç harç ile doldurulmasıyla yapılan mumbar, ülkemizin Güneydoğu Anadolu Nahiyesi vilayetlerinin büyük çoğunluğu ve Şark Anadolu Yeri'nin birtakım vilayetlerinde yapılmaktadır. Bir dolma çeşidi olan mumbar, sakatat denildiğinde birinci akla gelen lezzetlerdendir.  Adana'da sıkça tüketilen ve Adana'nın yöresel nitelikteki yiyeceğidir. Evet,evde mumbar dolması nasıl yapılır? Gelin birlikte inceleyelim:



MUMBAR DOLMASI TANIMI:

MATERYALLER

4 bağ mumbar
4 su bardağı bulgur
500 gram alışılagelmiş kıyma
2 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı biber salçası
2 orta uzunluk ince doğranmış kuru soğan
8 diş ince doğranmış kuru sarımsak
Karabiber, tuz,
2 yemek kaşığı pul biber

jBXl2_1579690180_2272.jpg

YAPILIŞI

Bol suyun içerisinde yıkanmış ve temizlenmiş mumbarları derin bir kasenin içerisine limon tuzu koyarak bekletin. Daha sonra ovarak yıkayın.

İçerisinden bol su geçirdiğiniz mumbarları kenara alarak iç harcı hazırlayabilirsiniz.

İçerisine kolay bir biçimde iç harcı koymak için oyacak kullanabilirsiniz. İç harcı külliyen doldurma sürecini tamamlayın ve tencereye yerleştirin.

Hazırlanan mumbarın üzerine az geçecek halde kaynar su ve tuz ekleyip 1,5 saat pişmeye bırakın.

Piştiğinden emin olduğunuz mumbarların suyunu süzün. Tencerenin ağzını kapatıp yaklaşık yarım saat dinlendirin.

Tavada tereyağını kızartın. Mumbarı yiyeceğiniz vakit üzerine dökerek servis edebilirsiniz. 

Afiyet olsun...

 
858,477Konular
981,295Mesajlar
29,562Kullanıcılar
omaromarcanSon üye
Üst Alt