iltasyazilim
FD Üye
Evde Papatya Ekmek Yapımı Tarifi İçin Malzemeler
*4 su bardağı un
*1 su bardağı ılık su
*1 yemek kaşığı kuru maya
*1 tatlı kaşığı şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için
*1 fincan zeytinyağı
*Çörekotu veya susam
Evde Papatya Ekmek Yapımı Tarifi Yapılışı
1
*İlk önce kuru maya ve şekeri ılık suya katarak karıştırıyoruz ve 10 dakika bekletiyoruz
*Bu sırada biz un ve tuzu karıştırıyoruz Birbirine daha sonra mayalı suyu katarak yumuşak bir hamur elde ediyoruz
*Sıcak tutacak şekilde 30 dakika hamurumuzu dinlendiriyoruz
*Hamur dinlendikten sonra 7 tane bezeler halinde ayırıyoruz ve yağılı kağıt serili olan tepsiye papatya şeklinde diziyoruz
*Üzerine zeytinyağını sürüp çörekotu serptikten sonra 150 derece de ısıtılmış fırınımızda 45 dakika pişiriyoruz
Afiyet olsun
*4 su bardağı un
*1 su bardağı ılık su
*1 yemek kaşığı kuru maya
*1 tatlı kaşığı şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için
*1 fincan zeytinyağı
*Çörekotu veya susam
Evde Papatya Ekmek Yapımı Tarifi Yapılışı
1
*İlk önce kuru maya ve şekeri ılık suya katarak karıştırıyoruz ve 10 dakika bekletiyoruz
*Bu sırada biz un ve tuzu karıştırıyoruz Birbirine daha sonra mayalı suyu katarak yumuşak bir hamur elde ediyoruz
*Sıcak tutacak şekilde 30 dakika hamurumuzu dinlendiriyoruz
*Hamur dinlendikten sonra 7 tane bezeler halinde ayırıyoruz ve yağılı kağıt serili olan tepsiye papatya şeklinde diziyoruz
*Üzerine zeytinyağını sürüp çörekotu serptikten sonra 150 derece de ısıtılmış fırınımızda 45 dakika pişiriyoruz
Afiyet olsun