Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Evde Peynir Nasıl Yapılır

Evde Peynir Nasıl Yapılır

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Evde Peynir Nasıl Yapılır


72°C 'ye dek ısıtılmış, sonradan 32°C35°C arasına dek soğutulmuş 1 tencere (10lt süt) süt için (1 akarsu kaşığı) rumeli doğal şirden peynir mayası yeterlidir

Peynir mayasını süte karıştırmadan önce 9 misli 18°C 22°C nötral (klorsuz ve içilebilir) bir su (bir akarsu bardağı su miktarı) ile en ince ayrıntısına kadar karıştırılıp, ardındaki süt içinde homojen dağılımı sağlanmalıdır Peynir mayası süte karıştırtıldıktan sonra 90120 dakika aralarında peynir oluşumu gerçekleşir





özel baskı *
 
858,496Konular
981,879Mesajlar
29,918Kullanıcılar
gorkemnocSon üye
Üst Alt