iltasyazilim
FD Üye
Evde Peynir Nasıl Yapılır
72°C 'ye dek ısıtılmış, sonradan 32°C35°C arasına dek soğutulmuş 1 tencere (10lt süt) süt için (1 akarsu kaşığı) rumeli doğal şirden peynir mayası yeterlidir
Peynir mayasını süte karıştırmadan önce 9 misli 18°C 22°C nötral (klorsuz ve içilebilir) bir su (bir akarsu bardağı su miktarı) ile en ince ayrıntısına kadar karıştırılıp, ardındaki süt içinde homojen dağılımı sağlanmalıdır Peynir mayası süte karıştırtıldıktan sonra 90120 dakika aralarında peynir oluşumu gerçekleşir
özel baskı *
72°C 'ye dek ısıtılmış, sonradan 32°C35°C arasına dek soğutulmuş 1 tencere (10lt süt) süt için (1 akarsu kaşığı) rumeli doğal şirden peynir mayası yeterlidir
Peynir mayasını süte karıştırmadan önce 9 misli 18°C 22°C nötral (klorsuz ve içilebilir) bir su (bir akarsu bardağı su miktarı) ile en ince ayrıntısına kadar karıştırılıp, ardındaki süt içinde homojen dağılımı sağlanmalıdır Peynir mayası süte karıştırtıldıktan sonra 90120 dakika aralarında peynir oluşumu gerçekleşir
özel baskı *