Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Evde pide nasıl yapılır? Pide yapmanın püf noktaları nelerdir

Evde pide nasıl yapılır? Pide yapmanın püf noktaları nelerdir

teknolojiuzmani

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,200
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
36
F-D Coin
99
evde_pide_nasil_yapilir_pide_yapmanin_puf_noktalari_nelerdir_1602596983_029.jpg

Herkes tarafından çok sevilen ve kültürümüzün bir parçası olan pide yediden yetmişe herkesin gönlünde taht kurmuştur. Pideyi evde yapmak her ne kadar zor gibi görünse de size önereceğimiz birkaç teknik ile kolaylıkla yapabilirsiniz. Günün her saatinde tüketebileceğiniz birbirinden lezzetli olan kıymalı pide nasıl yapılır? Evde pide yapmanın püf noktaları nelerdir? İşte yanıtlar:

Ülkemizde herkes tarafından çok sevilen ve her yöreye farklı yapılan pideler Türk mutfağının olmazsa olmaz yiyecekleri arasında yer alıyor. Herkes tarafından sevilen ve milli bir yiyeceğimiz haline gelen pidenin kaşarlısı, kıymalı ve kuşbaşılı gibi her yöreye farklı birçok çeşidi bulunuyor. Çok uğraştırıcı gibi görünse de pide salonlarından çıkmış gibi çok lezzetli pideleri evde kolayca yapmanı mümkün. Her damak lezzetine hitap eden evde kıymalı pideyi kolayca yapmak için bazı püf noktalarına dikkat etmeniz gerekiyor. Kıymalı pide malzemeleri hemen her evde bulunan ya da kolay bulabileceğiniz malzemeler olduğu için rahatlıkla evde yapabilirsiniz. Peki pide yapmanın püf noktaları nelerdir? İşte yanıtlar:

tYf3a_1602597076_8633.jpg

EVDE PİDE YAPMANIN PÜF NOKTALARI NELERDİR?

Pide yaparken dikkat etmeniz gereken en önemli püf noktası hamur yoğurma işlemini doğru yapmaktır. Evde pide hamuru yapmaya başlarken sadece konulması gereken temel malzemelerle yoğruma işlemini gerçekleştirmek daha doğru olur. Hamurun içerisine süt, yoğurt gibi malzemeler katıldığı zaman pide hamuru çok kabarıp ekmek lezzetine dönüşebiliyor. Bu yüzden pide hamurunu hazırlarken harca uygun olmasını harcı kaldırabilecek ve pişince çıtır çıtır kalıp kurumayacak olması en önemli detaylardan birdir. O yüzden pide hamurunun içine sadece un, su, tuz, maya ve toz şeker koyup hamuru yoğurma işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Diğer püf noktalarından bazılar aşağıda yer alıyor. Bunlar:

YhZ53_1602597101_3653.jpg

1) Pideye koyacağınız et yağlı biraz yağlı olması gerekiyor. Soğan , domates ve biberi çok ince bir şekilde doğrayın. Hazırlayacağınız iç harcının içi biraz hafif sulu olması gerekiyor. Köfte harcı kadar katı olmasın. Bir de soğanı bol kullanırsanız pide daha çok lezzetli olacaktır.

2) Pidenin pişirilme süreci de çok önemli. Pide yüksek ısıda , çabuk pişirilmesi gerekiyor. Pide en az 300 C de pişirmeniz gerekir. Aynı zamanda fırın tepsisi güzelce yağlayın. Eğer yağlı kağıt kullanmayı düşünüyorsanız bile tepsinin alt kısmını yağlamayı unutmayın.

3) Hazırladığınız pide hamuru güzelce dinlendirilmeli ve mayalanması sağlanması gerekir. Hamurun kenarları kabarık bırakılıp, içine harcı yayıp dikkatli bir şekilde pişirmeniz gerekiyor. Piştikten sonra tereyağı ile  yağlayabilirsiniz.

4) Pide yapımında kullanacağınız et çok yağlı değilse iç malzemeye 3-4 kaşık zeytinyağı ekleyebilirsiniz.

QukuV_1602597257_2845.jpg
 

Similar threads

Herkes tarafından çok sevilen ve kültürümüzün bir parçası olan pide yediden yetmişe herkesin gönlünde taht kurmuştur. Pideyi evde yapmak her ne kadar zor gibi görünse de size önereceğimiz birkaç teknik ile kolaylıkla yapabilirsiniz. Günün her saatinde tüketebileceğiniz birbirinden lezzetli olan...
Cevaplar
0
Görüntüleme
45
Herkes tarafından çok sevilen ve kültürümüzün bir kesimi olan pide yediden yetmişe herkesin gönlünde taht kurmuştur. Pideyi konutta yapmak her ne kadar sıkıntı üzere görünse de size önereceğimiz birkaç teknik ile çarçabuk yapabilirsiniz. Günün her saatinde tüketebileceğiniz birbirinden lezzetli...
Cevaplar
0
Görüntüleme
46
Lokantalarda ya da restoranlarda yediğiniz lezzetli kıymalı pideyi evde sağlıklı koşullarda hızlıca hazırlayabilirsiniz. Evde yapacağınız kıymalı pideyi ister akşam yemeklerinde ister çay saatlerinde kolaylıkla yapabilirsiniz. Nasıl mı? Evde kolay kıyamlı pidenin yapılışı haberimizde...
Cevaplar
0
Görüntüleme
41
Trabzon yağlı pidesi, sadece Karadeniz’de değil Türkiye’nin dört bir yanında çok sevilen pidelerimizden biridir. Yumurtası tam kıvamında yapıldığında adeta parmaklarınızı yedirtecek Trabzon yağlı pidenin tarifini ve püf noktalarını sizlerle paylaşıyoruz. Dünyanın en lezzetli pidelerinden...
Cevaplar
0
Görüntüleme
39
Yalnızca akşam yemeklerinde değil günün her saatinde giden mükemmel bir öğün olacak yumurtalı pide, maharetli ustaların ellerinde gizli. Sizler de meskeninizde yumurtalı pideyi yapabilirsiniz. Pekala en kolay yumurtalı pide nasıl yapılır? Yumurtalı pide yapmanın püf noktaları yazımızda...
Cevaplar
0
Görüntüleme
40
858,496Konular
981,633Mesajlar
29,720Kullanıcılar
AR4SsSon üye
Üst Alt