Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Evde pratik et bulyon nasıl yapılır?

Evde pratik et bulyon nasıl yapılır?
0
153

makaleci

FD Üye
Katılım
Ocak 14, 2020
Mesajlar
87,772
Etkileşim
8
Puan
38
Yaş
37
F-D Coin
73

Yemeklerin içerisinde kullanacağınız et bulyonu kendi ellerinizle pratik bir halde hazırlamaya ne dersiniz? Büsbütün sağlıklı ve içerisinde ek unsuru olmadan yapabileceğiniz et bulyon püf noktaları ve kolay imalatını haberimizin detaylarında bulabilirsiniz.

Bulyonlar münhasıran pilav üzere yemeklerin olmazsa olmazları arasındadır. İçerisine koyuldukları yemeklere başka bir lezzet katan bulyonlar, birebir devirde sıhhat açısından yararlıdır.  Ancak dışarıdan alınan hazır bulyonların içinde bir grup ek unsurları bulunur. Bu ek hususları vücuda şifadan çok birbirinden farklı sıhhat dertlerine yol açabilir. Sizlerde dışarıdan bulyon satın almak istemiyorsanız kesinlikle kendi bulyonlarınızı meskende yapmalısınız. Bol vitaminli ve yemeklere adeta lezzet katacak olan bol vitaminli et bulyonun tanımına metnimizden ulaşabilirsiniz.

ET BULYON TANIMI:

GEREÇLER

Bir adet orta büyüklükte dana kemiği
Bir tatlı kaşığı tuz
Yarım limon suyu 
Bir adet havuç
Bir adet soğan 
3 adet defne yaprağı 
Bir tutam tane karabiber 
Bir litre sıcak su 

7bhSi_1566640065_1867.jpg

YAPILIŞI

Tüm materyalleri düdüklü tencerenin içine koyun. 

Son olarak suyu ekleyerek tencerenin kapağını kapatın ve ocağın üzerine koyun. 

Materyaller külliyen piştiğinde ocaktan alın. 

Tencerenin kapağını dikkatlice açın ve süzgeç yardımı ile oluşan et suyunu süzün. 

Süzme sürecinden sonra ortaya çıkan suyu buz kalıplarına ya da plastik bardakların içine doldurun. 

İşte her hengam kullanabileceğiniz bulyonlarınız hazır...

Afiyet olsun...
 
858,505Konular
982,839Mesajlar
33,078Kullanıcılar
uguroguz1Son üye
Üst Alt