Yemeklerin içerisinde kullanacağınız et bulyonu kendi ellerinizle pratik bir halde hazırlamaya ne dersiniz? Büsbütün sağlıklı ve içerisinde ek unsuru olmadan yapabileceğiniz et bulyon püf noktaları ve kolay imalatını haberimizin detaylarında bulabilirsiniz.
Bulyonlar münhasıran pilav üzere yemeklerin olmazsa olmazları arasındadır. İçerisine koyuldukları yemeklere başka bir lezzet katan bulyonlar, birebir devirde sıhhat açısından yararlıdır. Ancak dışarıdan alınan hazır bulyonların içinde bir grup ek unsurları bulunur. Bu ek hususları vücuda şifadan çok birbirinden farklı sıhhat dertlerine yol açabilir. Sizlerde dışarıdan bulyon satın almak istemiyorsanız kesinlikle kendi bulyonlarınızı meskende yapmalısınız. Bol vitaminli ve yemeklere adeta lezzet katacak olan bol vitaminli et bulyonun tanımına metnimizden ulaşabilirsiniz.
ET BULYON TANIMI:
GEREÇLER
Bir adet orta büyüklükte dana kemiği
Bir tatlı kaşığı tuz
Yarım limon suyu
Bir adet havuç
Bir adet soğan
3 adet defne yaprağı
Bir tutam tane karabiber
Bir litre sıcak su
YAPILIŞI
Tüm materyalleri düdüklü tencerenin içine koyun.
Son olarak suyu ekleyerek tencerenin kapağını kapatın ve ocağın üzerine koyun.
Materyaller külliyen piştiğinde ocaktan alın.
Tencerenin kapağını dikkatlice açın ve süzgeç yardımı ile oluşan et suyunu süzün.
Süzme sürecinden sonra ortaya çıkan suyu buz kalıplarına ya da plastik bardakların içine doldurun.
İşte her hengam kullanabileceğiniz bulyonlarınız hazır...
Afiyet olsun...
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.