Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Evde pratik karamel nasıl yapılır?

Evde pratik karamel nasıl yapılır?
0
98

makaleci

FD Üye
Katılım
Ocak 14, 2020
Mesajlar
87,772
Etkileşim
8
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
68

Pek çok tatlıda kullanılan ve çok sevilen karameli hanede kendiniz yaparak kullanmak velev misiniz? Bilhassa Trileçe üzere tatlıları konutta yaparken muhtaçlığımız olan karamel yapmanın pratik tanımını sizlerle paylaşıyoruz. Enfes karamel nasıl yapıl yapılır? Tanımı bugünkü metnimizde...

Karamel, şekerin yavaşça ısıtılması sonucu eriyerek moleküllerinde ortaya çıkan değişiklik sonucu kahverengi bir renk alması ve şık bir lezzet kazanması yoluyla yapılan yiyecektir. Şekerin karamele dönüşmesi çoklukla 170 °C civarında olur.İçindeki unsurların birbiriyle nispetine bağlı olarak yumuşak ya da katı olabilir. Sert ya da yapışkan olabilir. Şekere eklenen glikoz topaklanmayı önler. Ayrıyeten ağırlaşmayı da glikoz sağlar. Tatlı olarak yenen karamelaya katılan süt hem tat verir, hem de şekerin yumuşak ve çiğnenebilir bir kıvam almasını sağlar. Türk mutfağındaki kimi tatlıların içerisine eklenen karameli hanede kendi ellerinizle pişirmeye ne dersiniz? 

KONUTTA KARAMEL TANIMI:

GEREÇLER

1,5 su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı su
2 yemek kaşığı tereyağı
Yarım paket likit krema
4 damla limon suyu 

haxez_1561012078_3141.jpg

YAPILIŞI

Toz şeker, su ve taze sıkılmış limon suyunu bir tavanın içine alın ve ocağın üzerinde pişirmeye başlayın. 

Şeker karamelize olmaya başladığında içine tereyağını katarak erimesini sağlayın. 

Tereyağını erittikten sonra içine krema koyarak süratlice karıştırın. 

Karamel, pişmeye başlayınca ocaktan alıp kullanmaya başlayabilirsiniz. 

Afiyet olsun...
 
858,480Konular
981,433Mesajlar
29,596Kullanıcılar
bar1s.q7Son üye
Üst Alt