Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Evde Ramazan kebabı nasıl yapılır? Enfes Ramazan kebabı tarifi

Evde Ramazan kebabı nasıl yapılır? Enfes Ramazan kebabı tarifi
0
47

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
ramazan_kebabi_nasil_yapilir_1556184479_5818.jpg

Ramazan ayının en hoş yanı daima birlikte toplanarak kalabalık sofralarda buluşmak. Hem keyifli hem de doyurucu bir akşam geçirmek için sizlere enfes tanımımız var. Yüzyıllardır yapılan Ramazan kebabının tanımını sizlerle paylaşıyoruz. Hem enfes hem de pratik olan Ramazan kebabının tanımı haberimizin ayrıntılarında.

Kebap, mangalda meşe kömüründe yahut odun fırınında pişirilerek yenen et yemeklerine verilen isimdir. Bu yemeklerin birden fazla ızgarada pişirilmiş olsa da, tas kebabı üzere sulu yemeklere de kebap denir. Ülkemizde çok fazla çeşidi bulunan kebap Ramazan ayında da özel bir tarifle sofralara geliyor. İftar sofralarına çok yakışacak mis üzere kokan Ramazan kebabını siz de kesinlikle pişirin. Konuklara şık bir sunumla servis edebileceğiniz, epeyce lezzetli ve doyurucu bu kebab, pratik imaliyle da herkesin yapabileceği bir tanım. Yediğiniz tüm kebap lezzetlerini unutturacak Ramazan kebabına et sevenler bayılacak. Pekala Ramazan kebabının içerisinde hangi materyaller var? Ramazan kebabı nasıl yapılır? 

RAMAZAN KEBABI TANIMI:

GEREÇLER

3 adet patlıcan
5 adet sivri biber
1 adet domates
Zeytinyağı
 
Etli harç için;

3 yemek kaşığı zeytinyağı
300 gram dana kuşbaşı
15 adet arpacık soğan
1 su bardağı su
Tuz
Karabiber
Yarım su bardağı kuru fasulye
 
Sosu için;

1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1,5 su bardağı su

 



YAPILIŞI

Öncelikle patlıcanları alaca bir formda soyun ve uzun şeritler halinde ikiye yahut üçe bölün. Havlu kağıdın üzerine alıp tuzlayın ve acısının çıkmasını sağlayın.

Biberleri ve domatesleri de ikiye bölüp, kenara alın. Patlıcanları kızgın yağda kızartın. 

Başka bir tencereye zeytinyağını alıp kızdırın. İçerisine etleri arpacık soğanları ve baharatlarla bir arada soteleyin. Etler yumuşadığında kuru fasulyeyi ekleyerek karıştırın.

Bir fırın kabına kızarttığınız patlıcan ve biberleri fırın kabınızın kenarlarına dizin. Hazırladığınız etli iç harcı fırın kabınızın ortasına koyun. Patlıcan ve biberlerin ortalarına doğradığınız domatesi yerleştirin.

Bir kasede salçaları ve suyu karıştırın. Fırın kabının içine dökün. Üzerini yağlı kağıt ve folyoyla kapatın.

180 derece fırında 20 dakika kadar pişirin. Akabinde üzerindeki folyoyu çıkararak 10 dakika kadar pişirin.

Sıcak sıcak servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...
 
858,494Konular
981,563Mesajlar
29,681Kullanıcılar
ghbfghSon üye
Üst Alt