iltasyazilim
FD Üye
Evde Reçel Nasıl Yapılır
Yazlık meyvelerden kışında yararlanmanın bir yolu reçel yapmaktır
Vişne Reçeli İçin Malzemeler:
1 kgvişne
1 kgşeker
1 limon
Vişne Reçeli Yapımı:
Ezik olmayan iri taneli vişneler seçim edilmelidir Vişneler 12 defa bol su ile yıkanır Sapları kopartılır, çekirdekleri çıkartılır Çekirdekleri çıkarmak külfetli olduğundan biraz zamanınızı alabilir Öncelikle sapı kopartılmış vişne tanesi (sinyâl ve baş parmak yardımıyla) hafifçe ortasından bastırılarak çekirdek sapın olduğu tarafa yönlendirilir ve çekirdek çıkartılır Hazırlanan vişnelerin üzerine şeker konarak 1 gece bekletilir (vişne reçeli yazın sıcak günlerinde yapıldığı için buzdolabında bekletilmelidir) Ertesi gün vişneler suyunu bırakmış olduğu halde ocağa konur, takriben 30 dk kaynatılır Kaynatma yüksek ateşte olmamalıdır Eksik kaynatılırsa ivedi bozulur, fazla kaynatılırsa vişnenin rengi kararacağından lezzeti ve görüntüsü güzel olmaz Kaynatma işlemi bitince 1 limonun suyu sıkılır Ocaktan alındığında hafif sulu olmalıdır, daha sonra bir tepsiye dökülerek güneşte 1 yada 2 gün reçel kıvamına gelene değin bekletilmelidir Yerinde kıvama gelince cam kavanozlarda saklanmalıdır Sağlık Durumu olsun
*
Yazlık meyvelerden kışında yararlanmanın bir yolu reçel yapmaktır
Vişne Reçeli İçin Malzemeler:
1 kgvişne
1 kgşeker
1 limon
Vişne Reçeli Yapımı:
Ezik olmayan iri taneli vişneler seçim edilmelidir Vişneler 12 defa bol su ile yıkanır Sapları kopartılır, çekirdekleri çıkartılır Çekirdekleri çıkarmak külfetli olduğundan biraz zamanınızı alabilir Öncelikle sapı kopartılmış vişne tanesi (sinyâl ve baş parmak yardımıyla) hafifçe ortasından bastırılarak çekirdek sapın olduğu tarafa yönlendirilir ve çekirdek çıkartılır Hazırlanan vişnelerin üzerine şeker konarak 1 gece bekletilir (vişne reçeli yazın sıcak günlerinde yapıldığı için buzdolabında bekletilmelidir) Ertesi gün vişneler suyunu bırakmış olduğu halde ocağa konur, takriben 30 dk kaynatılır Kaynatma yüksek ateşte olmamalıdır Eksik kaynatılırsa ivedi bozulur, fazla kaynatılırsa vişnenin rengi kararacağından lezzeti ve görüntüsü güzel olmaz Kaynatma işlemi bitince 1 limonun suyu sıkılır Ocaktan alındığında hafif sulu olmalıdır, daha sonra bir tepsiye dökülerek güneşte 1 yada 2 gün reçel kıvamına gelene değin bekletilmelidir Yerinde kıvama gelince cam kavanozlarda saklanmalıdır Sağlık Durumu olsun
*