iltasyazilim
FD Üye
Evde Reçel nasıl yapılır
Reçel yerine getirmek birçok hanım için göz korkutucu olsa da pratik yöntemler izlenirse dünyanın en basit işlerinden biridir Özellikle yaz aylarında taze ve olgun meyvelerle yapılan reçelin tadına doyum olmaz Kayısı reçeli yaparken kısık ateşte pişirilmesi önemlidir Eğer denetim etmezseniz bir anda taşıverir
işte sizler için evde yapabileceğiniz reçel tarifleri
Evde Çilek Reçeli Yapımı
Malzemeler:
1 kg çilek
1 kg tozşeker
1 adet limon
Yapılışı:
1 Çileklerin saplarını ayıklayıp 12 su yıkayın Çileklerin yarısını geniş bir tencereye koyun ve üzerine şekerin yarısını ilave edin
2 Çileğin kalan yarısını ve şekeri ekledikten daha sonra tencerenin kapağını kapatarak bir gece bekletin
3 Sabahleyin sulanmış olan çileği ocağa alın ve orta ateşte reçel kıvamını alıncaya kadar kaynatın, ocaktan almaya yakın limon suyunu sıkın ve 23 taşım kaynatıp ocaktan alın Reçeliniz sıcakken kavanozlara bölüştürün ve soğuyunca kapaklarını kapatarak serin bir yerde muhafaza edin
Evde Kayısı Reçeli yapımı
Malzemeler:
1 su bardağı badem
1 kg kayısı
1 kg tozşeker
yarım limon
2 su bardağı su
Yapılışı:
1Kayısıları efendice yıkayıp ve süzülmeleri için süzgece alın
2 Suyu süzülen kayısıları bıçak yardımıyla ikiye bölün ve çekirdeklerini çıkarın ve geniş bir tencereye 1 kat kayısı, 1 kat toz şeker şeklinde bütün araç gereç bitene değin doldurun
3İsteğe göre 1 gece bekletin 2 su bardağı ekleyerek ocağa alın ve şeker eriyene değin karıştırın
4Takriben 40dakika kaynattıktan sonra içine bademleri ekleyin,(arada biriken köpüğü tahta kaşık destek ile almayı unutmayın) reçeliniz koyulaşmaya başladığında içine yarım limonu sıkın ve 5 dakika daha kaynatın
Ilınan reçeli kavanozlara paylaştırın ve serin bir yerde saklayın
alıntı *
Reçel yerine getirmek birçok hanım için göz korkutucu olsa da pratik yöntemler izlenirse dünyanın en basit işlerinden biridir Özellikle yaz aylarında taze ve olgun meyvelerle yapılan reçelin tadına doyum olmaz Kayısı reçeli yaparken kısık ateşte pişirilmesi önemlidir Eğer denetim etmezseniz bir anda taşıverir
işte sizler için evde yapabileceğiniz reçel tarifleri
Evde Çilek Reçeli Yapımı
Malzemeler:
1 kg çilek
1 kg tozşeker
1 adet limon
Yapılışı:
1 Çileklerin saplarını ayıklayıp 12 su yıkayın Çileklerin yarısını geniş bir tencereye koyun ve üzerine şekerin yarısını ilave edin
2 Çileğin kalan yarısını ve şekeri ekledikten daha sonra tencerenin kapağını kapatarak bir gece bekletin
3 Sabahleyin sulanmış olan çileği ocağa alın ve orta ateşte reçel kıvamını alıncaya kadar kaynatın, ocaktan almaya yakın limon suyunu sıkın ve 23 taşım kaynatıp ocaktan alın Reçeliniz sıcakken kavanozlara bölüştürün ve soğuyunca kapaklarını kapatarak serin bir yerde muhafaza edin
Evde Kayısı Reçeli yapımı
Malzemeler:
1 su bardağı badem
1 kg kayısı
1 kg tozşeker
yarım limon
2 su bardağı su
Yapılışı:
1Kayısıları efendice yıkayıp ve süzülmeleri için süzgece alın
2 Suyu süzülen kayısıları bıçak yardımıyla ikiye bölün ve çekirdeklerini çıkarın ve geniş bir tencereye 1 kat kayısı, 1 kat toz şeker şeklinde bütün araç gereç bitene değin doldurun
3İsteğe göre 1 gece bekletin 2 su bardağı ekleyerek ocağa alın ve şeker eriyene değin karıştırın
4Takriben 40dakika kaynattıktan sonra içine bademleri ekleyin,(arada biriken köpüğü tahta kaşık destek ile almayı unutmayın) reçeliniz koyulaşmaya başladığında içine yarım limonu sıkın ve 5 dakika daha kaynatın
Ilınan reçeli kavanozlara paylaştırın ve serin bir yerde saklayın
alıntı *