![evde_revani_tatlisi_nasil_yapilir_revani_tatlisinin_puf_noktalari_1576139785_6028.jpg](https://i2.haber7.net//haber/haber7/photos/2019/50/evde_revani_tatlisi_nasil_yapilir_revani_tatlisinin_puf_noktalari_1576139785_6028.jpg)
Dondurma ile ikram edildiğinde damakta beğenilen bir tat bırakan 'Revani' tatlısı, Türk mutfağının en meşhur lezzetleri arasındadır. Lisanlara desten olan revaniyi hanede basitçe hazırlamak isterseniz hazırladığımız tanımı deneyebilirsiniz. Püf noktaları ve tam ölçüsüyle çok seveceğiniz revaninin pratik tanımına metnimizden ulaşabilirsiniz.
Şerbetli tatlıların kraliçesi olan revani tatlısı, irmik, yumurta ve tereyağıyla yapılan, piştikten sonra üzerine şeker şerbeti dökülen bir tatlı çeşididir. Osmanlı devrinde Erivan ile Ermenistan’ın fethedilmesinin üzerine sarayda bulunan aşçıların kutlama hedefi ile yaptıkları revani tatlı o günlerden itibaren Türk mutfağında yapılmaktadır. fer tatlısı olarak da geçen revani, her yörede farklı isimlere sahiptir. Farsçada tereyağı ile yapılan her şey, tereyağlı yemek manasına gelen revani, emen çabucak her meskende bulunan gereçlerle yapılıyor. Birçok tatlıcının en beğenilen ve lezzetli tatlılarından biri olan revaniyi meskende basitçe ve pratik bir biçimde yapmak mümkün. Evet ancak nasıl? Gelin birlikte revani tatlısını hazırlayalım...
![SntoL_1576140091_0849.jpg](https://i2.haber7.net//haber/haber7/photos/2019/50/SntoL_1576140091_0849.jpg)
REVANİ TATLISI TANIMI:
MATERYALLER
Keki için;
3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı irmik
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı likit yağ
Şerbet için;
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
Yarım limon suyu
![lHMFM_1537709060_232.jpg](http://i2.haber7.net//haber/haber7/photos/2018/38/lHMFM_1537709060_232.jpg)
YAPILIŞI
Revani hazırlamaya birinci olarak şerbetini yapmakla başlatın. Tencerenin içinde şeker ve su kaynatılır. Kaynattıktan sonra yarım limon suyu eklenir ve 1-2 dakika daha kaynatılıp ocaktan alınır.
Kek için şeker ve yumurta çırpılır. Daha sonra yoğurt, yağ ve irmik çırpılır. Son süreç olarak da vanilya ve kabartma tozu eklenir. Yağlanan tepsi kabına kek hamuru koyulur. 170 aşamalık fırında yarım saat pişirin. Daha sonra dilimlere ayırarak şerbeti dökün.
Dilediğinizce süsleme yaparak misafirlerinize ikram edebilirsiniz.
Afiyet olsun...